Viften, Nordisk Film Biografer Køge

31. oktober 10:00 - 12:05
Nordisk Film Biografer Køge
Antoniestræde 6
4600 Køge

Vi er på Skt. Croix, De Dansk Vestindiske Øer, i 1848. Anna Heegaard og Petrine er veninder. Begge er farvede, men deres livsvilkår er vidt forskellige. Anna er en af øens mest velhavende plantage- og slaveejere og ejer også den slavegjorte Petrine. Anna lever sammen med den danske generalguvernør Peter von Scholten og alt er tilsyneladende, som det skal være, indtil der opstår rygter om et oprør blandt de slavegjorte. For hvilken side står Anna og Petrine egentlig på – og er det den samme? Viften er et ironisk og absurd billede af et grimt, og ofte overset, kapitel i Danmarkshistorien.

Link til undervisningsmaterialet målrettet gymnasiet: https://filmcentralen.dk/gymnasiet/undervisning/viften-0
Materialet henvender sig til historie og samfundsfag. Der findes også forslag til tværfaglige samarbejder med dansk, mediefag og filosofi. Materialet indeholder en lærervejledning og elevopgaver.

Sprog: Dansk og engelsk med danske undertekster
Original titel: Viften
Censur: Tilladt for børn fra 11 år
Varighed med oplæg: 2 timer og 5 minutter
Fag: Dansk, Filmkundskab, Historie
Temaer: Dansk kolonitid, Magt, Racisme
Mere information

Oplæg

Salaams oplægsholder fortæller om Danmark som kolonimagt. Om hvordan vi i flere hundrede år fragtede slavegjorte mennesker fra Guinea til Vestindien, og hvordan mange mennesker i Danmark blev rige på den handel. Vi taler også om, hvordan kolonitiden stadig præger øerne som blev solgt til USA i 1917.

Oplægsholder

Book et arrangement

12 ledige billetter. Hvis I har brug for flere billetter end dem, der er tilbage, skal I bestille det resterende antal billetter og notere i ’bemærkinger’, hvor mange billetter I har brug for I ALT. Så kommer I på venteliste til det totale antal billetter.

Deadline for bestilling er overskredet.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned