Om Salaam

Salaam Film & Dialog er stærke film – og meget mere!

Salaam Filmfestival i biografer og Salaam ude på din skole produceres af foreningen Salaam Film & Dialog, der arbejder for et bedre kendskab til film fra hele verden, for kulturel inklusion, socialt engagement, global indsigt og mellemmenneskelig ansvarlighed.

På Salaam Film & Dialog vil vi fremme interkulturel forståelse og indsigt i de forbindelser, der findes mellem det globale og lokale. Det sker med gode film samt dialog og debat om det moderne, flerkulturelle samfund. Vi ønsker at synliggøre kulturel mangfoldighed med positivt fortegn.

Vores filmvisninger forstærkes af et personligt møde med Salaams oplægsholdere. En Salaam-oplægsholder bliver trænet årligt i at fortælle sin egen personlige historie i et fængende sprog med afsæt i filmens handling.

Vi mener at det positive bedst kommer til udtryk, hvis vi samtidigt taler åbent om det, der kan være svært i kulturmødet, lokalt og globalt set. Problemerne forsvinder ikke ved at blive fortiet og skubbet ind under gulvtæppet. Omvendt kommer det berigende og positive ikke frem, hvis ikke vi peger direkte på det og giver det plads til at vokse gennem glæden i gensidige og inspirerende møder. Derfor skaber vi rum, hvor mange forskellige stemmer, stemninger og tanker kan komme i spil.

Hør her hvad Claus Hjorth, chef for Børn- og Unge afdelingen på DFI siger om Salaams rolle og betydning i forhold til at skabe dialog og forståelse.

Salaam Film & Dialogs mission er at fremdrage, påvise og udvikle de positive styrker og ressourcer, der findes i det globale og interkulturelle møde – på tværs af kulturelle, sproglige og religiøse prægninger. Udgangspunktet for vores dialogiske rum er kunstneriske oplevelser: Vedkommende, stærke og gode film der lever op til Salaams værdigrundlag.

Se den den engelsksprogede film om Salaam:

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned