Jennifer Maria Matos Tonndorff

Hej, mit navn er Jennifer. 

Jeg er barn af en dansk far og en dominikansk mor, samt de dertilhørende meget forskellige kulturer. Det har betydet, at jeg igennem hele min opvækst har følt mig nødsaget til at tage stilling til hvilken kultur jeg har villet repræsentere. 

I Danmark har jeg aldrig lignet en dansker, og ved familiebesøg i den Dominikanske Republik har jeg ikke opført mig som en dominikaner. 

Da jeg blev teenager syntes jeg, at dette ståsted blev endnu sværere at navigere i, i og med jeg også forsøgte at finde ud af hvem jeg var, foruden mine forældres barn. Derfor blev sekunderne fra jeg lukkede døren til min mors lejlighed bag mig, til at jeg stod ude på gaden, det eneste tidsrum hvor jeg bare kunne være mig og ikke skulle tage stilling til hvilken kultur jeg skulle repræsentere. 

Behovet for tilhørsforhold og repræsentation af andre som mig, børn, unge og voksne med multikulturel baggrund, har sendt mig ud på en rejse. Jeg har derfor en baggrund fra Danmarks Medie og Journalisthøjskole, hvor jeg studerede Kreativ Kommunikation samt Kort og Dokumentar Filmskolen, hvor jeg udviklede min forståelse og kompetencer som filmskaber og instruktør. 

Fælles for begge uddannelser er, at jeg bruger mine evner til at udvikle kommunikation, der afspejler vores samfund autentisk, bidrager til debatten og udvider nye forståelseshorisonter. Foruden at have lavet to dokumentarfilm om tilhørsforhold, så er jeg også i gang med at skrive en ungdomsbog om den tredje kultur der opstår, hos børn med multikulturel baggrund.

Denne tilgang til kommunikation har jeg også haft taget ned i børnehøjde. Sidste år arbejdede jeg 10 måneder i en ungdomsklub i Skovlunde, hvor jeg implementerede diversitetsaktiviteter for at fremme viden og forståelse for andre etniciteter. 

Jeg håber at kunne skabe dialog med eleverne om vigtigheden af at tale om vores forskelligheder, være nysgerrige på andre og ikke mindst hylde, at vi heldigvis ikke er ens.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned