Salaam prisen

Salaam Prisen 2023 går til Tarek Kelani

Salaam Prisen går i år til oplægsholder Tarek Kelani, der har haft modet til at dele sin historie om sin flugt fra Syrien og sin vej ind i det danske samfund.

Salaam Filmpris 2022 går til Helle Toft Jensen

Salaam Prisen går i år til filminstruktøren Helle Toft Jensen, som har instrueret ’Fremmede i Karl Oves Paradis’. Men prisen er ikke alene for filmen, men for hele Helle Toft Jensens virke.

Salaam Filmpris 2021 går til Kathrine Ravn Kruse

Kathrine Ravn Kruses dokumentarfilmen ’Min bror, mit hjem’ er en meget smuk fortælling om to afghanske brødre, som krigen har skilt ad, men som finder sammen igen i Danmark.

Salaam Prisen 2019 går til Zaki Youssef

Zaki Youssef var Salaams første oplægsholder i 2004, og hans bud på oplægsholderens rolle ved Salaams filmvisninger har været formgivende for den salaamske oplægsholderkarakter.

Salaam Prisen 2018 går til Afshin Firouzi

Årets Salaam Pris går til oplægsholder Afshin Firouzi, for den kæmpe indsats han har gjort for Salaam – både som oplægsholder, som fyrtårn og underviser for nye oplægsholdere på Salaam.

Salaam Filmpris 2017 går til Anja Dalhoff

”Dansen med Monica” er den første dokumentarfilm om en kvinde, der er handlet fra Sydamerika. Det er en kraftpræstation, og vi er glade for at give vores filmpris til Anja Ddalhoff

Salaam Filmpris 2016 går til Michael Graversen

Salaam prisen går i år til Michael Graversen for ”Ingenmandsland” og “Drømmen om Danmark. Filmene skildrer nogle få af de enkeltindivider, der udgør en del af de umådelige flygtningetal, som ryster Europa i disse år.

Salaam Filmpris 2015 går til Lone Falster og Iben Haahr Andersen

Salaam prisen går i år til Lone Falster og Iben Haahr Andersen for ”I lyset af revolutionen – om kvinder og kunst i Kairo”. Det er en smuk film, der giver et indblik i, hvad det arabiske forår og den efterfølgende kontrarevolution betød for kvindelige kunstnere.

Salaam Filmpris 2014 går til Jens Pedersen, Taj Mohammad Bakhtari og Faridullah

Jens Pedersen og Taj Mohammad Bakhtari, samt hovedpersonen Faridullah får årets pris for at gøre en børnearbejders historie tilgængelig på film og for siden ændre på virkeligheden!

Salaam Film Award 2013 goes to Anaeli Kihunwra from Dar es Salaam

26th of September 2013 Anaeli Kihunwra was in Copenhagen, the capital of Denmark, to receive the Salaam Award for his initiative on stop-motion workshops with children in Dar es Salaam and Tanzania in general.

Salaam Filmpris 2012 går til instruktør Knutte Wester

Knutte Wester modtager Salaam Filmpris for dokumentarfilmen ”Gzim Rewind”, som beskriver et af de mest påtrængende problemer i Europa, hvor børn bliver kastebolde, når de voksnes krige tvinger mennesker på flugt til lande, der ikke ønsker at modtage dem.

Salaam Filmpris 2011 går til instruktør-debutant Ala’A Mohsen

Salaam Filmpris 2011 går til Ala’A Mohsen for dokumentarfilmen 'Barn af Irak', som på dybt personlig vis skildrer nogle af de erfaringer, man kan have som barn af to kulturer.

Salaam Filmpris 2010 går til Iram Haq for kortfilmen “Skylappjenta”

Salaam Filmpris 2010 går til Iram Haq for en dristig film, der belyser flerkulturelle, kvindelige medborgeres muligheder og udfordringer i Norden.

Salaam Ildsjælepris 2009 går til børnekulturkonsulent Anne Bertram

Salaam Ildsjælepris går til børnekulturkonsulent Anne Bertram for hendes ukuelige arbejde med at arrangere filmoplevelser for børn og unge.

Salaam Ildsjælepris 2008 går til Orla Hansen Birk fra Grenaa Børnebio

Salaam Ildsjælepris 2008 går til Orla Hansen Birk for hans ukuelige arbejde med at arrangere filmoplevelser for børn og skabe indsigt i de flerkulturelle temaer.

Salaam Filmpris 2007 går til instruktør Fenar Ahmad

Salaam Filmpris 2007 København går til Fenar Ahmad for dokumentarfilmen 'Nice To Meet You'.

Salaam Talentpris 2007 går til Manyar I. Parwani for kortfilmen 'Ibrahim'

Salaam Talentpris 2007 går til Manyar I. Parwani for kortfilmen 'Ibrahim', som er et personligt indlæg om Danmarks omdiskuterede flygtningepolitik.

Salaam Filmpris 2006 går til instruktør René Bo Hansen

Prisen gik til instruktøren René Bo Hansen for dokumentarfilmen ”Pas på nerverne” (2005).

Salaam og Amnesty International uddeler menneskerettighedspris til dokumentarfilmen “Den Hemmelige Smerte”

Festivalen Salaam DK uddelte i samarbejde med Amnesty International en særlig menneskerettighedspris til to kvinder bag dokumentarfilmen ‘Den Hemmelige Smerte’.

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned