Velkommen til 2024

Hos Salaam Film & Dialog ser vi frem til et nyt år med mange spændende projekter. Ved siden af filmfestivalen og vores arrangementer ude på skolerne glæder vi os til de første arrangementer i projektet ‘Kultur til alle’ som er vores samarbejde med DaBUF, De Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber. Med støtte fra A.P. Møller Fonden og Augustinusfonden, kan vi afholde en i alt 40 arrangementer landet over, hvor vi inviterer familier fra udsatte boligområder en tur i den lokale biograf med oplæg fra Salaam og information om den lokale børnefilmklub.

Vi er også kommet godt i gang med vores lokale filmfestival i Haraldsgadekvarteret i København, som vi arrangerer i samarbejde med Københavns Kommunes Kvarterkroner og de lokale boligselskaber. Første film i rækken var ‘Idol’ er den virkelige historie om den populære palæstinensiske sanger Mohammad Assaf, der vandt sangkonkurrencen Arab Idol i år 2013 og blev en helt i Palæstina.

På Salaam Filmfestival har vi som altid haft arrangementer landet over. Vi når fra Esbjerg til Bornholm og fra Svendborg til Lemvig, og det er en fornøjelse at vi hvert år kan vise film med personlige oplæg fra vores korps af meget spændende flerkulturelle oplægsholdere. Vi når hvert år ud til omkring 15.000 skoleelever, hvortil kommer de publikummer, der kommer til alle vores andre arrangementer. Vi er nået vidt omkring med vores program, der handler om en grim ælling, en indisk filmtyv, Anne Frank, Zlatan Ibrahimovic, unge i Casablanca og en grøn mur gennem Afrika.

Der er stadig masser af film- og dialog arrangementer rundt om i landet med festivalen. Vi kommer blandt andet til byer som Aarhus, Frederiksværk, Hundested, Frederiksberg, samt fortsætter vi det gode samarbejde med Med Skolen i Biografen, hvor til udvalgte visninger med filmene Hvor er Anne Frank og Vejen over bjergene i København/Storkøbenhavn, Nordsjælland og på Fyn.

På Salaam Skole afholdte vi i 2023 115 arrangementer for skoler rundt om i landet. Særligt har vores workshops været populære blandt skolerne. I år var vi før første gang ude med workshoppen, Afrika, mode og rettigheder, som er udviklet, i samarbejde med CISU – Civilsamfund i udvikling. Her var vores seje og erfarne oplægsholder, Vibeke, ude på skoler i hele landet. Dette til stor succes og ros hos både elever og lærere. Denne workshop var et særligt fokuspunkt på Salaam Skole i første halvdel af året. Men også vores workshops om Medborgerskab – forebyggelse af ekstremisme, og Køn, seksualitet og rettigheder var meget populære i første halvdel af året. Disse workshops kunne vi igen i år tilbyde gratis til skoler i Københavns Kommune, takket være vores gode samarbejde med Børne og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune. I efteråret var særligt vores workshops om Digital dannelse og kritisk tænkning og Mere Musik i hverdagen populære. Dette igen takket være førnævnte samarbejde med Københavns Kommune. Efterspørgslen var så stor, at vi slutter året af med lange ventelister til begge workshops. Det er vi naturligvis glade for, da det vidner om værdien af vores tilbud. Dog håber vi at kunne tilbyde begge workshops til skolerne på venteliste, samt mange andre, i 2024.

Vi ønsker alle et godt 2024!
// Salaam teamet

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned