Ekstravisning: Retfærdighed for Emmett Till, Cinemateket, København

6. december 12:15 - 14:55
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K

Bygget på virkelige begivenheder i USA i 1955, fortæller filmen historien om Emmett Till, en 14-årig afroamerikaner fra Chicago, der under et besøg hos sin familie i Mississippi bliver bortført, tortureret og lynchet. Filmen følger Emmetts mor, Mamie Till, som forsøger at få sorgen vendt til retfærdighed efter sønnens død. Alle ved, hvem de skyldige er, men i Sydstaterne i USA i 1950’erne, hvor raceadskillelse var lov, er det ikke det samme som at få morderne dømt. Det lykkes borgerrettigheds-bevægelsen at få stillet morderne for retten, og for første gang i Mississippi vidner afroamerikanere mod deres hvide undertrykkere.

Sprog: Engelsk med danske undertekster
Original titel: Till
Censur: Tilladt for børn fra 15 år
Varighed med oplæg: 2 timer og 40 minutter
Fag: Dansk, Filmkundskab, Samfundsfag
Temaer: Borgerrettigheder, Racisme, Retfærdighed
Mere information

Oplæg

Salaams oplægsholder fortæller om borgerrettighedsbevægelsen i USA. Om raceadskillelsen i USA’s sydstater, og om hvordan flere af de aktive medlemmer af borgerrettighedsbevægelsen mistede livet i kampen for større lighed. Blandt andre den amerikanske borgerrettighedsforkæmper Medgar Evers, som vi ser i filmen. Vi trækker også tråde op til nutidens ’Black Lives Matter’.

Oplægsholder

Book et arrangement

83 ledige billetter. Hvis I har brug for flere billetter end dem, der er tilbage, skal I bestille det resterende antal billetter og notere i ’bemærkinger’, hvor mange billetter I har brug for I ALT. Så kommer I på venteliste til det totale antal billetter.

Deadline for bestilling er overskredet.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned