Filmfest, snacks og fællesskab for hele familien

I de mørkeste vintermåneder kommer Salaam Filmfestival til Haraldsgadekvarteret med fire spændende film og oplæg og debat med vores oplægsholdere. Før og efter filmen er der snacks og fælles hygge. Billetter til arrangementerne er gratis, men tilmelding er nødvendig. Du kan bestille billetter ved at trykke på linket efter beskrivelsen af hvert arrangement.


Onsdag 13. december 2023 kl. 18-21

Foto: Angel Films

Idol er den virkelige historie om den populære palæstinensiske sanger Mohammad Assaf, der vandt sangkonkurrencen Arab Idol i år 2013 og blev en helt i Palæstina. Mohammad følges fra barndommen, hvor han og hans søster drømmer om at blive stjerner og forandre verden. Men søsteren dør af sin nyresygdom, og han lover hende at opfylde deres drøm. Da han bliver voksen, er livet i Gaza forværret, og det forstærker hans ønske om give sit folk en stemme. Da der er auditions til Arab Idol i Cairo, ser han en mulighed for at virkeliggøre sin og søsterens drømme.

Filmen, som er tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år, vises på arabisk med danske undertekster.


Onsdag 10. januar 2024 kl. 18-21

Foto: Angel Films

Solens Børn er historien om Ali og hans venner Abofazi, Zahra, Reza og Mamad. De er gadebørn i Teheran, og må ty til tyveri for at støtte deres familier og overleve. De er gadebørn, og må ty til tyveri for at støtte deres familier og overleve. Ali bliver samlet op af en skummel fyr, som fortæller ham om en hemmelig skat begravet i nærheden. For at få adgang til tunnelen, hvor skatten befinder sig, må Ali og vennerne melde sig ind på Sol Skolen, en velgørende institution med fokus på at uddanne gadebørn og børnearbejdere. De bliver glade for skolen, som udover fagene lærer dem selvrespekt og sammenhold. Men selvom skattens eksistens begynder at virke tvivlsom, arbejder de troligt videre i tunnelen under skolen.

Filmen, som frarådes børn under 11 år, vises på persisk med danske undertekster.


Onsdag 14. februar 2024 kl. 18-21

Foto: Øst for Paradis

Haifaa Al-Mansour var banebrydende som den første kvindelige filminstruktør i Saudi Arabien. Her fortæller hun historien om 10-årige Wadjda, der vil køre om kap med nabodrengen på cykel. Men i Saudi Arabien må piger ikke cykle. Derfor bliver Wadjda nødt til selv at tjene pengene til den grønne cykel, hun drømmer om. Det gør hun ved at sælge armbånd i skolegården, og da hendes rektor opdager hende, finder hun en anden måde at tjene penge på. Hun deltager i en konkurrence på sin pigeskole om at recitere koranen i håb om, at vinde en førsteplads, der udløser en stor pengepræmie.

Filmen, som er tilladt for alle, vises på arabisk med danske undertekster.


Onsdag 13. marts 2024 kl. 18-21

Foto: Scanbox Entertainment

I en tyrkisk by ved Sortehavets kyst bor fem forældreløse teenagesøstre sammen med to ældre slægtninge. På vej hjem fra sidste skoledag pjatter de med nogle drenge fra byen. Men det som for pigerne er uskyldig teenagesjov tolkes af andre som upassende opførsel. Rygtet spredes hurtigt i den lille by og historien vokser til helt uventede proportioner. Inden længe er hjemmet blevet et fængsel for de fem søstre. Mustang blev i 2016 nomineret til en Oscar for Bedste udenlandske film og er en smuk og gribende fortælling om kvinders ret til at bestemme over eget liv, krop og seksualitet.

Filmen, som frarådes børn under 11 år, vises på tyrkisk med danske undertekster.


Projektet er støttet af Kvarterkroner, som er Områdefornyelsen ved Skjolds Plads pulje som støtter sociale, kulturelle eller fysiske initiativer, der opbygger fællesskaber og nye traditioner i Haraldsgadekvarteret.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned