Esma Yüksel

Jeg hedder Esma Yüksel, og til daglig læser jeg til bygningsingeniør på Danmarks Tekniske Universitet, hvor jeg også er studenterunderviser. Derudover er jeg rollemodel (oplægsholder) hos UU-København.

Jeg begyndte allerede som 17-årig at fortælle min personlige historie for andre børn og unge, da jeg har gennemlevet mange forskellige ting på meget kort tid, og derfor kan man godt kalde mig for gammel dame i ung krop.

Min folkeskoletid har eksempelvis været præget af manglende danskkundskaber, som har medført dårligt selvværd og selvtillid, der har fulgt mig som et spøgelse gennem flere år. Da min sociale og faglige udvikling i slutningen af min folkeskoletid føltes som en dans på lyserøde skyer, blev mine ben hurtig revet væk under mig, da min far fik konstateret kræft og døde kort tid efter. Efterfølgende skulle jeg både lære at håndterer min sorg, og også gå fra at være pige til kvinde fra den ene dag til anden.

Min fortælling er opstået på baggrund af de udfordringer jeg har oplevet gang på gang i en meget ung alder, som har gjort mig rig på en masse livserfaringer. Alle de udfordringer som jeg har fået kastet efter mig gør, at jeg i dag har formået at få plantet begge fødder solidt ned i jorden. De forskellige erhverv jeg har begivet mig ud i har medført, at jeg har opnået en større indsigt i forskellige kulturer og forskellige mennesker, eksempelvis har jeg opnået mine erfaringer fra stillingerne som dialogskaber, sundhedsformidler og konsulent, hvor jeg blandt andet støtter andre etniske kvinder.

I min dialog med eleverne ville jeg eksempelvis trække på de udfordringer der har berørt mig tæt ind på livet, og hvordan jeg kom over på den anden side og begyndte at kæmpe for mine drømme på trods af modstand.

Hør mit interview med Radio 24/7, om hvordan det var for mig at lære det danske sprog (fra 35:16):

http://www.radio24syv.dk/programmer/24syv-morgen/15711161/35:16/esma-kunne-ikke-tale-dansk-da-hun-startede-i/

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned