Tro Håb Afghanistan

3.-6. klasse

Lær mere om kulturmøder gennem spændende film og dialog, på din skole. Vi tilbyder arrangementer fra 0. kl til ungdomsuddannelser med flerkulturelle oplægsholdere eller eksperter inden for området. 

Igennem tre dokumentariske kortfilm giver ‘Tro Håb Afghanistan’ et indblik i tre forskellige afghanske børns vilkår og kamp for at skabe et godt liv trods de barske omstændigheder i det krigshærgede Afghanistan. Faridullah arbejder på en murstensfabrik for at tjene til familien, Layla bor på et børnehjem, og Wali tjener håndører på gaden ved at veje de forbipasserende på sin vægt. Gennem de tre oplever vi børns evne til at finde sig en plads i  en verden, der lider under de voksnes gerninger. Det er ikke offerroller, der skildres i filmene, men derimod tro og håb på en lysere fremtid.

Pris: 20 kr. pr. elev i Aarhus og Norddjurs Kommune. I andre kommuner er vejledende pris 2500 kr. + evt. rejseomkostninger.

Land: Danmark/Afghanistan
Sprog: Pashto/Dari med dansk tale og tekst
Censur: Tilladt for alle
Original titel: Tro Håb Afghanistan
Instruktion: Jens Pedersen
Spilletid: 3 x 16 min (48 min.) + 45 min. oplæg
Fag: Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Kulturmøder

Undervisningsmateriale

Oplæg

Børnene i de tre udvalgte kortfilm har alle én ting til fælles: et ukueligt gåpåmod og en appetit på livet, som bærer dem gennem hverdagen. Vores oplægsholder fortæller om Afghanistan og levevilkårene for børn og voksne og spørger eleverne, om de selv har prøvet at stå over for nogle store udfordringer?

Book et arrangement


  0. klasse1. klasse2. klasse3. klasse4. klasse5. klasse6. klasse7. klasse8. klasse9. klasse10. klasseUngdomsuddannelser

  FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

  Salaam Film & Dialog
  Vermundsgade 38E, 2.sal
  2100 København Ø
  CVR: 28164297
  Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
  info@salaam.dk

  BESTIL NYHEDSBREV

  Vi sender ca. en gang per måned