Salaam Filmpris 2021 går til Kathrine Ravn Kruse

Når Salaam Filmprisen i år går til Kathrine Ravn Kruse for dokumentarfilmen ’Min bror, mit hjem’, er det, fordi det er en meget smuk fortælling om to afghanske brødre, som krigen har skilt ad, men som finder sammen igen i Danmark.

Den ene har været her i mange år og har ophold, mens den anden kommer hertil og skal søge asyl. Dermed bliver det en udogmatisk film om, hvordan det danske asylsystem med lange ventetider og en barsk og umenneskelig sagsbehandling risikerer at nedbryde et menneske.

Kathrine Ravn Kruse anklager ikke systemet eller kommer med en eksplicit kritik. Derimod fortæller hun om Popal og Darmals liv og hverdag, mens de venter på, om Darmal kan få asyl, og om hvordan de forbereder sig på, at hans sag kommer i Flygtningenævnet. Hun lader kameraet dvæle ved deres ansigter og registrerer de små reaktioner, som siger mere end tusind rapporter om, hvor svær en situation de – og andre som dem – er i.

Popal og Darmal har nogle forældre i Danmark. De kalder Merete og Jarle Tangstad for mor og far, og gennem deres relation viser de, hvor meget det betyder, at der knyttes kontakter mellem flygtninge og danske borgere, som har lyst til at tage imod og hjælpe gennem deres medmenneskelighed.

’Min bror, mit hjem’ er en vigtig film, der fortæller en helt anden historie end politikernes og mediernes fremstilling af flygtninge som et problem.

//Salaam Teamet

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned