Salaam Filmpris 2014 går til Jens Pedersen, Taj Mohammad Bakhtari og Faridullah

Foto: Nicolai Perjesi

Salaam Filmpris 2014 gives samlet til dokumentaristerne Jens Pedersen og Taj Mohammad Bakhtari, samt hovedpersonen Faridullah. For at gøre en børnearbejders historie tilgængelig på film og for siden at træde ud af beretningens ramme og ændre på virkeligheden!

Jens Pedersen har med sin kortfilmserie “Tro Håb Afghanistan” dokumenteret livet i Afghanistan ud fra seks børns perspektiv. Med sin tolk og medinstruktør Taj Mohammad Bakhtari, beskriver han børnenes hverdag og drømme i en verden, hvor de må lide under de voksnes krige og konflikter. Han gør det, så vi forstår deres kampe, deres bevæggrunde og oplever det håb, som de formår at bevare i deres, med vores øjne, temmelig håbløse situation.

Et af disse børn er Faridullah, der er tvunget til at ofre alle drømme om at gå i skole, fordi han må arbejde sammen med sin far og sine søskende på en murstensfabrik. Med prisen ønsker vi at takke Faridullah for at stille sit liv og sit ukuelige sind til rådighed for filmen, ligesom vi vil takke Jens og Bakhtari for at fortælle disse vigtige historier til vores børn i Danmark. Tilsammen bidrager de til, at danske børn får mulighed for at lære Faridullahs og andre afghanske børns virkelighed at kende.

Årets Salaam Pris går derfor til Jens og Faridullah tilsammen, og til det projekt som Jens arbejder på. Han træder nemlig ud af den traditionelle rolle som den udeltagende dokumentarist og rejser penge til at købe Faridullah fri af hoveriarbejdet på fabrikken og begynde på en skole. Det vil vi gerne honorere.

Vi håber, at Salaamprisen desuden vil medvirke til, at vi ikke glemmer de mange tapre børn i lande, hvor børnearbejde er hverdag.

Solveig Thorborg

Leder af Salaam Film & Dialog

Epilogen til ‘Faridullahs fridag’ kan nu ses

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned