Foto: Hilal Constantin Lamaa

Wanjiku Victoria Seest

Jeg er skuespiller, født og opvokset i Kenya, jeg har boet i Ghana, USA og har siden 2007 været bosat i Danmark. Min passion og rejse begyndte i 90erne med Heartstrings Ensemble Kenya og jeg har siden medvirket i adskillige teater- og filmproduktioner. Mine seneste projekter er blandt andet;

ACT/NNV Danmark med Merchant of Copenhagen,(2016) Enemy of the People(2017) og turné forestilling For Colored Girls (2019). Konceptet bag ACT/NNV er at give plads til multikulturalisme på scenen(www.thespians.dk) og jeg har været med til at grundlægge foreningen. Hovedrolleindehaver i den Robert prisnominerede film Mukwano (2017)

Blinkered – et installations- og performancestykke, hvor jeg som medforfatter og performer udfordrer den stereotype fortælling der gør sig gældende i forhold til det afrikanske kontinent. Blinkered havde premiere på Den Frie Udstillingsbygning i Juni 2023 som en del af udstillingen Embodied Journeys, og var produceret af Dansehallerne under Close Encounters/CPH Stage.

Som kenyanskfødt og opvokset, nu bosat i København, ønsker jeg som oplægsholder at rejse kritiske spørgsmål i forhold til repræsentation og fordomme om det Afrikanske kontinent.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned