Vejen over bjergene, Cinemateket, København

22. november 09:30 - 11:40
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K

Rolf er en glad dreng på tolv år. Men året er 1940 og da hans far, som er journalist, har skrevet kritisk om nazisterne må de flygte fra Tyskland til New York, hvor Rolfs mor venter. Fra Sydfrankrig må de gå over Pyrenæerne til Spanien. Deres fører er den 12-årige pige Núria, som til Rolfs store rædsel under ingen omstændigheder vil have hans hund Adi med. Men Rolf smugler hunden med alligevel, og da den afslører de flygtende for deres forfølgere, melder Rolfs far sig for at redde sønnen. Børnene må fortsætte alene. Under den dramatiske vandring over bjergene bliver de venner, og Núria kommer endda til at holde af Adi. Filmen er baseret på Rüdiger Bertrams roman og er inspireret af virkelige hændelser.

Ønsker du at booke billetter til visningerne i Cinemateket, Kino Ro’s Torv og Øst for Paradis skal du booke via formularen nederst på siden.


Vi samarbejder med MSiB (Med Skolen i Biografen) om udvalgte visninger med oplæg til filmene Vejen over bjergene og Hvor er Anne Frank. Book billetter til MSiB/Salaam forestillinger via mitCFU. Find dit område herunder og klik på linket for at bestille. Onlinebooking åbner onsdag den 7. juni 2023 kl. 9.00 på mitCFU.dk/msib

Fyn:
Book billetter her
Du skal benytte dit UNI•login.

København og Storkøbenhavn:
Book billetter her
Du skal benytte dit UNI•login.

Nordsjælland:
Book billetter her
Du skal benytte dit UNI•login.

Sprog: Tysk, spansk, fransk og engelsk med danske undertekster
Original titel: Der Pfad
Censur: Tilladt for børn fra 11 år
Varighed med oplæg: 2 timer og 10 minutter
Fag: Dansk, Historie, Tysk
Temaer: Flugt, Nazisme, Venskab
Mere information

Oplæg

Salaams oplægsholder taler med eleverne om nazismen i Tyskland før og under 2. Verdenskrig. Hvorfor må Rolf og hans far flygte pga. en artikel i en avis? Filmen slutter med en tekst om børn på flugt i dag, og vores oplægsholder fortæller om egne erfaringer med at måtte flygte fra et despotisk regime.

Oplægsholder

Book et arrangement

163 ledige billetter. Hvis I har brug for flere billetter end dem, der er tilbage, skal I bestille det resterende antal billetter og notere i ’bemærkinger’, hvor mange billetter I har brug for I ALT. Så kommer I på venteliste til det totale antal billetter.

Deadline for bestilling er overskredet.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned