Trommer, sang og dans på biblioteket med Deodato

 Deodato Siquir tryllebinder sit publikum. Foto: Liv Caroline Lindegaard.

Salaams performer og oplægsholder Deodato Siquir sender skolebørnene på lyd- og billedrejse til Mozambique: Afrika på trommehinderne.

På Herfølge Bibliotek sidder børnene fra 0. og 1. klasse klar foran et mørkt lærred og venter på, hvad der skal ske. Bag lærredet står en uåbnet kuffert. Salaams oplægsholder træder frem foran lærredet og hilser med et ‘Salaam, efterfulgt af et Hej. Mon I ved, hvad Salaam betyder’? spørger han. Flere af børnene vifter med armene i vejret. De kommer frem til, at det betyder hej eller fred på arabisk. De snakker videre i fællesskab om, hvordan man siger hej på andre sprog. Herunder portugisisk, som er et af de sprog man taler i Mozambique, hvor oplægsholderen selv er født. Han fortæller også børnene, at han elsker at spille musik, men han har endnu ikke fortalt sit navn. Det skal eleverne nemlig selv finde ud af ved at se en kort film, som han vil afspille for dem. Eleverne kan knap nok dy sig for at række hånden op og spørge til hans navn alligevel. Men de må pænt vente til det afsløres i filmen.

Roen breder sig og filmen starter: ”Hej mit navn er Deodato” lyder det i filmen, og eleverne kigger bekræftende på hinanden, imens filmen med farverige klip fra Mozambique og koncertoptagelser med Deodato afløser hinanden. Eleverne rokker med i takt til musikken, og efter filmen kommer en hånd i vejret: “Var det ikke svært at spille trommer?” undres han, men Deodato svarer, at hvis man kan lide, hvad man gør, så er det ikke svært.

Det er ikke kun trommer, som er Deodatos instrument. For nu finder han guitaren frem, og eleverne møver sig frem og samler sig i en halvcirkel omkring Deodato og guitaren. “Hodi” synger han – og nu skal eleverne gentage, for de skal nemlig lære at synge en sydafrikansk sang, der handler om, at ‘døren er åben’. Og nu får eleverne selv lov til at prøve kræfter af med trommespil, for Deodato afslører endelig, hvad der gemmer sig i kufferten… forskellige små trommer og percussion, så eleverne både kan synge og spille sangen sammen med Deodato. Efter at have øvet rytmer og tekst kulminerer dagen i en stor legende koncert med dans, trommerytmer og fællessang.

//Liv Caroline Lindegaard, praktikant hos Salaam Film & Dialog

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned