Salaam anbefaler: Det sker der i vinterferien 2024 (uge 7)

Vinterferien er skudt i gang, og hvad skal den så byde på i år? Det har Salaam en række gode bud på. Der sker nemlig en masse spændende og sjove aktiviteter for børn og unge rundt om i landets forskellige kulturinstitutioner. Læs med her og bliv inspireret!


København: Salaam Filmfestival: Wadjda (Den grønne cykel) + oplæg med Ayaz Shah

Kom til filmaften for hele familien, når Salaam Filmfestival viser filmperlen ”Wadjda” (Den grønne cykel). I forlængelse af filmen vil vores oplægsholder Ayaz Shah rammesætte filmen og åbne op for dialog og debat med publikum om filmens temaer, herunder piger og kvinders rettigheder i Saudi Arabien. Før og efter filmen vil der være snacks og fælles hygge! Læs mere og tilmeld dig her.

Om filmen: Haifaa Al-Mansour er den første kvindelige filminstruktør i Saudi Arabien. Hun fortæller historien om 10-årige Wadjda, der vil køre om kap med nabodrengen på cykel. Men i Saudi Arabien må piger ikke cykle. Derfor bliver Wadjda nødt til selv at tjene pengene til den grønne cykel, hun drømmer om.

Pris: Gratis
Hvornår:
Onsdag d. 14. februar kl. 18.00-21.00
Hvor: Fælleshuset i AAB. Tagensvej 109, 2200 København N


København: ”Vinterferie på isen”

Hver dag i vinterferien kan du opleve, hvordan Nationalmuseet forvandler deres Festsal til et arktisk landskab. Her kan du lære at gå på jagt efter en sæl, pakke en hundeslæde og lave en beskyttende amulet. I deres arktiske udstilling kan du høre fortællingen om Havets Moder, den mægtige gudinde, der bor på havbunden og beskytter dyrene. Læs mere her.

Pris: 50 kr.
Hvornår:
10. februar – 18. februar fra 11.00-15:00
Hvor: Nationalmuseet i København. Ny Vestergade 10, 1471 København K


København: FerieCamp

FerieCamp er et gratis initiativ, som tilbyder forskellige aktiviteter til børn og unge i Københavns Kommune. Du kan prøve kræfter med alt fra fodbold, kampsport, musik, rollespil, dans og meget mere i de forskellige foreninger og kulturinstitutioner. Hvem ved, måske du bliver inspireret til at fortsætte med at gå til en aktivitet efter ferien? Læs mere her.

Pris: Gratis (alder 3-17 år)

Hvornår: 10. februar – 18. februar

Hvor: Rundt om i København: Tingbjerg – Husum – Bellahøj – Bispebjerg – Østerbro – Ydre Nørrebro – Indre Nørrebro – Amager Øst – Amager Vest – Valby – Sydhavnen.


Farum: Filmforevisning: FLUGT (2021)

Foto: Final Cut for Real

Har du ikke fået set den gribende danske animationsdokumentar ”Flugt” endnu, så har du nu chancen. Filmen skildrer Amin, der er 36 år, veluddannet og succesfuld i sit job. Men da hans kæreste Kasper frier til ham, gribes han af angst for at give sig hen. Hvis Amin skal turde leve sit liv fuldt ud, må han tage et opgør med den hemmelighed, han har båret på i mere end 20 år. Opgøret med fortiden sender Amins tanker tilbage til en lykkelig barndom i 80’ernes Kabul i Afghanistan, men også til den nådesløse borgerkrig, der splitter hans familie til atomer. Læs mere om arrangementet her.

Pris: Gratis.
Hvornår:
Torsdag d. 15. februar kl. 19.30-21.00
Hvor: Immigrantmuseet. Kulturtorvet 12, 3520 Farum


Køge: Afskum giver koncert i Ungdomshuset Tapperiet

Med sit debutalbum (2023) i bagagen turnerer Afskum rundt i landet, og i vinterferien lægger han vejen forbi Ungdomshuset Tapperiet i Køge. Afskums musik og lyrik afspejler bl.a. fortællinger om det at være ung og at have flerkulturel baggrund i Danmark. Læs mere her.

Pris: Ung billet (under 26 år) koster 60 kr.
Hvornår:
Fredag d. 16. februar kl. 21.00
Hvor: Ungdomshuset Tapperiet. Søndre Badevej 1, 4600 Køge


Aarhus: Gratis omvisning i udstilling How Dare You – køn, kamp og klimakrise

Har du interesse i emner som klima, køn – eller måske begge dele? Og synes du det kunne være spændende at lære mere om hvordan disse spiller ind på hinanden? Så tag til gratis omvisning på udstillingen ”How Dare You – køn, kamp og klimakrise” på KØN i Aarhus i din vinterferie og bliv klogere på disse temaer. Læs mere her.

Pris: Gratis
Hvornår:
Mandag d. 12. februar til lørdag d. 17. februar
Hvor: KØN – Gender Museum Denmark. Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C


Aarhus: Oplev oldegypten og et væld af andre aktiviteter på Moesgaard Museum

Synes du oldegypten og dens mumier er fascinerende? Så læg vejen forbi Moesgaard Museum, og gå på opdagelse i særudstillingen ”Egypten – Besat af livet”, som byder på et væld af interaktive oplevelser i vinterferien. Læs mere her.

Pris: Entrébillet 180 kr. (voksen) og 110 (børn).

Hvornår: Særudstillingen kan opleves i vinterferien og helt frem til d. 18. august 2024

Hvor: Moesgaard Museum. Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg


Odense: Kreaværksted for børn og voksne – kom og lav sjove nordatlantiske dyr i Det Grønlandske Hus

Kribler det i krea-fingrene? Så læg vejen forbi Det Grønlandske Hus til workshop med Sigrún Fanndal, og kreér nordatlantiske dyr i uld, skind eller et helt tredje materiale. Du kan fx finde inspiration til at lave en grønlandsk sæl eller en islandsk hest? Læs mere her.

Pris: 15 kr.
Hvornår:
mandag 12. februar kl. 12.00-15.00
Hvor: Det Grønlandske Hus. Nordatlantisk Promenade 1, 5000 Odense C


Svendborg: ”Fede fakta om lort” og meget andet i denne skøre kategori på Svendborg Børnebibliotek og Gudme Bibliotek

I vinterferien byder både Svendborg Børnebibliotek og Gudme Bibliotek på en række sjove, skøre aktiviteter, som omhandler ja… lort. Arrangementerne består bl.a. af højtlæsning af børnebogsklassikeren ”Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved” og meget mere. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige arrangementer:

Fede fakta om lort: Svendborg Børnebibliotek og Gudme Bibliotek. Læs mere her.

Find (den rigtige) lort: Svendborg Børnebibliotek og Gudme Bibliotek. Læs mere her.

Lortehøjtlæsning: Svendborg Børnebibliotek. Læs mere her.

Pris: Gratis
Hvornår:
Uge 7
Hvor: Svendborg Børnebibliotek. Svinget 1, 5700 Svendborg

Gudme Bibliotek. Storkehavevej 5, 5884 Gudme

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned