Mit praktikforløb hos Salaam // Alma Nybo Folke

Siden august har jeg haft fornøjelsen af at være praktikant hos Salaam Film og Dialog som en del af min uddannelse i antropologi. Det har været en spændende tid med mange nye indtryk og lærerige oplevelser, som jeg er rigtig glad for at kunne tage med mig videre.

Jeg har som udgangspunkt været tilknyttet Salaam Filmfestival, men jeg har også været lidt inde over skoledelen og nogle af de andre spændende arrangementer, Salaam laver i løbet af året. Mine opgaver har blandt andet bestået i at koordinere visninger på filmfestivalen med kontakt til biografer, skoler og oplægsholdere, udarbejde og udsende PR-materiale, lave indhold til sociale medier, samt evaluere festivalens visninger. Derudover har jeg været med til at lave Salaam Anbefaler, hvor jeg har fået mulighed for at dykke ned i aktuelle kulturtilbud med fokus på mangfoldighed og inklusion.

Jeg har også været med ude til et par visninger med festivalen i forskellige biografer og i Cinemateket, hvilket er noget af det, jeg synes, har været allermest sjovt. Her har jeg været med til at hjælpe oplægsholderne med alt det praktiske i forbindelse med visningerne, og jeg har taget en masse billeder til brug på Salaams sociale medier, hjemmeside og i evalueringsrapporter. Det har været rigtig spændende at få indblik i, hvordan visningerne afvikles i praksis. Det bedste har været at opleve reaktionerne hos de børn og unge, som er kommet til visningerne. Her er det blevet helt tydeligt for mig, at sammensætningen af film og dialog virkelig kan noget i forhold til at nå ind til publikum. Det er så forskelligt, hvad eleverne byder ind med i dialogen, og jeg har virkelig oplevet, hvordan hver enkelt visning er helt unik og formes af de mennesker, der deltager. I Cinemateket har jeg sammen med en af de andre praktikanter lavet korte interviews med nogle af børnene efter et par af visningerne. Det gav os en fornemmelse af, hvad de tog med sig videre fra arrangementet, og det var super fedt at høre børnene fortælle og sætte ord på deres oplevelser. Jeg har også været rigtig glad for at være med ude til skoleworkshoppen Mere Musik i Hverdagen, hvor jeg fik lov til at spille en masse musik sammen med børnene og opleve, hvordan Salaams arrangementer kan bidrage til at skabe andre former for læring end eleverne ellers møder i det daglige. Til de arrangementer hos Villa Kultur, som jeg har været med til at planlægge og afvikle, har publikum bestået af voksne mennesker. Dette har åbnet op for nogle andre slags snakke, hvilket også har været rigtig givende for mig at være med til.

Jeg er glad for at have været en del af en arbejdsplads, der forsøger at skabe forståelse mellem mennesker på tværs af kulturelle forskelligheder. Det er en ambition, som jeg synes er virkelig vigtig og relevant for den verden, vi lever i. Særligt synes jeg, at det er så fint, at Salaam både har fokus på mangfoldighed og på, hvordan vi minder om hinanden – det fællesmenneskelige.

I det hele taget har det været en stor fornøjelse at dele hverdagen med de søde og imødekommende mennesker her på kontoret og med Sarah og Ida, som jeg har været i praktik sammen med.

Tusind tak for nu og på gensyn!

// Alma Nybo Folke, praktikant hos Salaam Film og Dialog

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned