Salaam anbefaler: Kulturnatten 2023

Fredag d. 13. oktober fejrer Kulturnatten 30-års jubilæum, når det endnu engang løber af stablen. Mere end 250 museer, teatre, biblioteker, religiøse instanser, parker og pladser over hele København byder denne aften alle kulturinteresserede gæster indenfor til et væld af forskellige aktiviteter.

Alle arrangementerne foregår mellem 18.00-00.00, og for at deltage skal man have et såkaldt Kulturpas, der fungerer som adgangsbillet. Kulturpasset koster 110 kr. for voksne – børn under 12 år har gratis adgang i følgeskab af en voksen med kulturpas Læs om og køb kulturpas her.

Hos Salaam Film og Dialog har vi samlet syv anbefalinger til Kulturnatten.

1) Debat om kunstig intelligens i kulturen

    Tranquebars boghandel har inviteret forfatteren og musikeren, Christian Have, der har skrevet bogen ”Kunstig intelligens: Kunstens storhed eller fald?” til en samtale mellem ham selv, forfatteren Kirsten Hammann og direktør for Statens Museum For Kunst, Astrid La Cour.

    Tidspunkt: 20.00-21.00

    Hvor: Tranquebar, Borgergade 14, 1300 København K


    2) Oplev den grønlandske musikscene

    Det Grønlandske hus afholder en sanselig mini-festival, hvor man kan få en musikalsk oplevelse udover det sædvanlige. Der vil både være grønlandsk korsang, rap, elektronisk musik, samt besøg fra the grand old man indenfor den grønlandske musikscene, Ole Kristiansen.

    Tidspunkt: 18.00-23.00

    Hvor: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6, 1152 København K


    3) Lydvandring med Amagers unge i Urbanplanen

    Amagerplanen inviterer til unik lydvandring i Urbanplanen, hvor du via udleverede høretelefoner bliver guidet rundt i det sammensatte boligområde. Dine auditive guides er lokale unge, der gennem 45 min. fortæller om deres verden, liv og hverdag. Det er sjovt, rørende og intenst.

    Tidspunkt: 18.00-23.00

    Hvor: Amagerplanen, Lygtemagerstien 26, 2300 København S  


    4) Besøg Imam Ali moske

    Moskeen indbyder til en eventyrlig udforskning af storslået arkitektur og rige islamiske traditioner. En aften med mulighed for en guidet tur, kulturel forståelse og dialog mellem de besøgende. Det er en invitation til brobygning mellem kulturer, hvor man kan være nysgerrig og fejre samhørighed uanset baggrund.

    Tidspunkt: 18.00-00.00

    Hvor: Imam Ali Moske, Vibevej 25-27, 2400 København NV


    5) Kom indenfor på et krisecenter for mænd

    Mandecentret Hovedstaden åbner deres døre, så der er mulighed for at opleve hvordan hverdagen kan se ud for de mere end 250 mænd, der hvert år tager ophold på en af Mandecentrets syv afdelinger. Selvom mændene står i svær skilsmisse, og mange har været udsat for vold i hjemmet er der varme, optimisme og hjerterum. Der vil være oplæg fra både beboere og personale, der fortæller om Mandecentrets arbejde.

    Tid: 18.00-23.00

    Hvor: Mandecentret, Købmagergade 9, 1150 København K  


    6) Få indblik I ukrainske krigstidsdagbøger

    Ukraine House in Denmark åbner dørene til deres udstilling ”Brave to Witness: Ukrainian War Diaries”, der indebærer visuelle, poetiske og musikalske krigstidsdagbøger produceret af fremtrædende ukrainske kunstnere, digtere og musikere.

    Tid: 18.00-00.00

    Hvor: Ukraine House in Denmark, Strandgade 27B 1-2, 1401 København K


    7) Se dokumentarer om krig, ekstremisme og disinformation

    På Cinemateket vises The Why Foundations kritikerroste dokumentarer fra hele verden, der dykker ned i aktuelle emner som sociale medier, ekstremisme og krig. Visningerne, der finder sted hver time, efterfølges af debatter med filmskabere og andre personer, der har førstehåndserfaringer relateret til filmene.

    Tidspunkt: 18.00-22.00

    Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K


    Salaam ønsker alle en spædende og lærerig Kulturnat // Ønsker man at udforske resten af Kulturnattens arrangementer, kan man se hele programmet her

    Ida K. Hansen, Praktikant Salaam Film og Dialog

    FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

    Salaam Film & Dialog
    Vermundsgade 38E, 2.sal
    2100 København Ø
    CVR: 28164297
    Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
    info@salaam.dk

    BESTIL NYHEDSBREV

    Vi sender ca. en gang per måned