Salaam Filmfestival løfter sløret for årets filmfestival for skoleåret 2023/24. Vi er stolte af programmet, der igen i år favner bredt, både hvad angår tematikker, men også rent geografisk. Salaams nye festivalprogram for skoler og uddannelser er nu lagt op på vores hjemmeside og kataloget er på vej ud til skolerne, hvor det vil lander på skolerne de kommende uger. Det er derfor muligt at bestille billetter allerede nu og inddrage filmtilbuddet i læseplanerne for næste år.

Til de yngste elever har vi fundet film, der tager sine udspring i eventyrets forunderlige verden, her møder vi både blomsterfeer, stentrolde og musepigen Yuku, der spiller på ukulele. Der er masser af herlige sange og fortryllende fortællinger om venskaber og udfordringer og gode grin for indskolingseleverne i filmene i Roselil og stentrolden, Yuku og blomsten på bjerget og Den grimme ælling og mig, der er en komedie bygget løst over H.C. Andersens grimme ælling.

Trailer til animationsfilmen ‘Yuku og blomsten på bjerget’

Til mellemtrinnet findes temaer som drømme og håb, når vi ser film fra så forskellige steder som Sverige og Indien. Den svenske film Jeg er Zlatan fortæller historien om, hvordan Zlatan Ibrahimovic, ved hjælp af fodbold, kæmper sig ud af trange kår og social arv.  Filmtyven er en vidunderlig fortælling om en indisk dreng, Samay, der drømmer om at se og lave film, selvom hans far ikke billiger dette, så stopper det ham ikke i at forfølge sit brændende ønske om at starte sin egen biograf sammen med vennerne.

Trailer til filmen ‘Filmtyven’

Til udskolingen og de ældste elever bliver emnerne lidt tungere, hvor racisme og flugt fylder en del, men også hvor kærlighed og venskab er bærende elementer. Den danske spillefilm Viften fortæller på en både grum og ironisk måde, om den danske slavehandel og kolonitid i Vestindien. Retfærdighed for Emmett Till er den barbariske, men sande fortælling om en lynchning af en teenager i Mississippi i 1953 og den efterfølgende retssag, hvor hans mor kæmper en tapper, men umulig kamp mod et uretfærdigt system. Vi dykker også ned i de aktuelle temaer som klima, migration og ønsket om en bedre tilværelse, der bliver udfoldet i dokumentarfilmen The Great Green Wall og den rørende spillefilm Tori og Lokita, om to unge menneskers flugt til Belgien, hvor tilværelsen er barsk og utilgivelig – men håbets og kærlighedens flamme brænder bestandig på trods af modgang.  

Trailer til filmen ‘Tori og Lokita’

Dette er blot et lille udpluk af programmet for det kommende skoleår, og der er meget mere at komme efter. Vi synes du skal dykke ned i vores program, som nu er offentliggjort her på hjemmesiden. Det trykte program lander på skolerne i løbet af juni. Billetterne koster KUN 20 kr. pr. deltager – og enkelte steder er det gratis at deltage i herlighederne.

Rigtig god fornøjelse og vi ses ude i landets biografer til film og dialog, der bevæger!

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned