Refleksion over praktikforløb// Alma-Zeelia Kiilerich Djaló

Jeg har siden februar haft fornøjelsen af at være i praktik hos Salaam Film og Dialog. Her har jeg været tilknyttet Sisse på festivalafdelingen, hvor jeg har haft mulighed for at udfolde mig inden for forskellige arbejdsområder som kontakt til skoler, biografer og samarbejdspartnere i forbindelse med koordinering og afvikling af film-og dialog arrangementer, udformning og udsendelse af PR-materiale til Salaam Filmfestival, evaluering og rapportering af efterårets arrangementer, samt hjælpe med at skrive undervisningsmateriale og blogindlæg. Derudover har jeg hjulpet Emilie fra skoleafdelingen med at koordinere workshops om medborgerskab og demokratisk deltagelse ude på skolerne, hvilket har været super lærerigt – specielt efter jeg var med ude og opleve hvordan workshops forløber på skolerne.

Da jeg er selv er stor fortaler for at skabe et større flerkulturelt fokus i folkeskolerne, har det været fantastisk, at få lov til at være med ude og opleve hvilken effekt det har for børnene at deltage i film – og dialogtilbuddene. Det er særligt i dialogen med de dygtige oplægsholdere, at man kan mærke, at der er sket forandring og startet en refleksionsproces hos børnene. En oplevelse jeg særligt husker, var til en visning af filmen ’Memory Box’. Her fortalte en af eleverne, at hun også var fra Libanon (ligesom karaktererne fra filmen), og at hun kunne genkende, mange af de ting som skete i filmen. Hendes øjne skinnede, og det var tydeligt at mærke, hvor vigtigt det havde været for hende at føle sig repræsenteret på det store lærred. Gennem min opvækst har jeg selv savnet denne slags tilbud som Salaam tilbyder. Derfor har praktikopholdet også været en mulighed for at skabe noget for nogen, som jeg selv ville ønske, havde været der.  

Det har været en dejlig oplevelse og meget særligt at være i praktik et sted, hvor forskellighed og globalt ansvar er grundstenen og drivkraften, og hvor så mange af oplægsholderne lige som mig selv har en anden baggrund end dansk.
I den sammenhæng, har jeg også været rigtig glad for, at have fået lov til at udvikle podcasten ’Salaam præsenterer’, hvor oplægsholderne får lov til at dykke ned i nogle af de tematikker de snakker om ude i biografen og på skolerne, men også reflektere over hvordan det er at være oplægsholder hos Salaam og skulle bruge sig selv og sine erfaringer så meget som man gør.

Til slut vil jeg bare sige for et dejligt praktikforløb med mange gode erfaringer – jeg har nydt at lære omkring søde, åbne og imødekommende kollegaer. Jeg glæder mig til at starte som oplægsholder hos Salaam i næste festival sæson.

 Alma-Zeelia Kiilerich Djaló, festivalpraktikant hos Salaam Film og Dialog

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned