Medborgerskab

Med Åben Skole tilbyder Salaam et intenst forløb om medborgerskab og forebyggelse mod ekstremisme. Forløbet støtter elever på mellem- og udskolingstrinnet til et demokratisk engagement gennem film og aktiviteter. Arrangementet styrker desuden elevernes vilje til at indgå ansvarsfuldt i sunde fællesskaber og fremmer nysgerrighed og empati for forskellige kulturer.

Workshoppen foregår ude på jeres skole – i klasseværelset, aulaen, gymnastiksalen eller hvor det passer bedst ind hos her.

Vi viser filmen ‘Danmarks sønner’ som optakt til reflekterende, dialogskabende øvelser og kreative processer med sociale medier. Eleverne vil få kendskab til medborgerskab, digital dannelse, polarisering samt øvelser og spørgsmål til hvad radikalisering er og hvordan vi kan forebygge ekstremisme.

 • Varighed: 6 timer fordelt på 2 besøg (klassen ser selvstændigt filmen (2 timer) uden oplægsholder i mellem de to besøg)
 • Oplægsholdere Emilie Farbæk Johansen, Ida Hansen, Tarek Kelani og Muhammad Hee deler sine erfaringer med at blive mødt af hensynsfulde og inkluderende fælleskaber, samt erfaringer med at føle sig diskrimineret og hængt ud på SoMe. Der suppleres med undervisning i digital dannelse, medborgerskab og interkulturel kompetencer.

Tilbydes gratis til alle skoler i Københavns Kommune.

I andre kommuner er vejledende pris 10.000 kr. + evt. rejseomkostninger.

Book et arrangement


  0. klasse1. klasse2. klasse3. klasse4. klasse5. klasse6. klasse7. klasse8. klasse9. klasse10. klasseUngdomsuddannelser

  FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

  Salaam Film & Dialog
  Vermundsgade 38E, 2.sal
  2100 København Ø
  CVR: 28164297
  Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
  info@salaam.dk

  BESTIL NYHEDSBREV

  Vi sender ca. en gang per måned