Blåmuslinger og kål - verdens mest bæredygtige råvarer!

Vidste du, at blåmuslinger har det mindste CO₂-aftryk i verden, og kål ligger på tredjepladsen?
På vores workshop laver vi en ret med muslinger og kålsuppe med porrer, gulerødder og kartofler.
Blåmuslinger er en sund, klimavenlig og lettilgængelig fødevare, som vi desværre ikke spiser så ofte. De er lækre og nemme at tilberede.
Kål er en billig superfood, men heller ikke ofte på vores menuer.
Vi starter workshoppen med at vise den korte animationsfilm ”En fisks lange rejse”, og derefter tilbereder vi maden. Til sidst spiser vi sammen og lærer at bruge blåmuslingernes skaller som bestik.
Forløbet giver eleverne mulighed for at lære at lave to velsmagende og nemme retter, hvilket styrker deres madkundskab. I natur/teknologi kan emner som bæredygtighed og økologi inddrages. Det er også velegnet til tværfaglige projekter, der kombinerer naturfag, samfundsfag og global fødevareproduktion, hvilket giver eleverne indsigt i kostens miljøpåvirkning.
Varighed: 3 timer
Klassetrin: Mellemtrin, Udskoling
Tema: Mad, bæredygtighed, klima, miljø, kulturmøde, globalverden
Pris: GRATIS for folkeskoler i Københavns Kommune.
6.000 kr. for andre skoler og kommuner
Praktisk info: Workshoppen foregår ude på jeres skole.
Prisen inkluderer alle råvarer til retten.
Book et arrangement
BESTIL NYHEDSBREV
Vi sender ca. en gang per måned