Rafiki

7. klasse - ungdomsuddannelser

Lær mere om kulturmøder gennem spændende film og dialog på din skole. Vi tilbyder arrangementer fra 0. kl til ungdomsuddannelser med flerkulturelle oplægsholdere eller eksperter inden for området. 

Kena er en ung kvinde, der bor i Nairobi sammen med sin fraskilte og bitre mor. Faren har fundet en ny kone, og han stiller op til valget. Hans modstander har en datter Ziki, og da hun og Kena mødes, forelsker de sig i hinanden. Det er et stort problem i Kenya, hvor det er forbudt at være LGBTQ+-person, og hvor homoseksuelle forfølges og chikaneres. Kena og Ziki trodser forbud og fordomme og går ud sammen som kærester. Men kvarterets sladderkælling og hendes datter vil ikke lade dem være i fred, og det får voldsomme konsekvenser for de to unge kvinder.

Pris: 20 kr. pr. elev i Aarhus og Norddjurs Kommune. I andre kommuner er vejledende pris 2500 kr. + evt. rejseomkostninger.

Land: Kenya, 2018
Sprog: Swahili og engelsk med danske undertekster
Censur: Tilladt for børn fra 11 år
Original titel: Rafiki
Instruktion: Wanuri Kahiu
Spilletid: 82 min. + 45 min. oplæg
Fag: Dansk, Samfundsfag, Seksualundervisning
Temaer: Identitet, Kulturmøder, Seksualitet

Undervisningsmateriale

Oplæg

I Kenya er sex mellem to af det samme køn forbudt. Hvordan er det at måtte skjule sin seksualitet og identitet, og hvorfor er homoseksualitet stadig et tabu i store dele af verden? Vores oplægsholder vil tale om seksualitet, identitet og de udfordringer en anderledes seksualitet kan medføre.

Book et arrangement


  0. klasse1. klasse2. klasse3. klasse4. klasse5. klasse6. klasse7. klasse8. klasse9. klasse10. klasseUngdomsuddannelser

  FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

  Salaam Film & Dialog
  Vermundsgade 38E, 2.sal
  2100 København Ø
  CVR: 28164297
  Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
  info@salaam.dk

  BESTIL NYHEDSBREV

  Vi sender ca. en gang per måned