Øerne vi solgte

7. klasse-ungdomsuddannelser

Lær mere om Danmarks kolonitid igennem spændende film og dialog, på din skole. Vi tilbyder arrangementer til udskolingen med flerkulturelle oplægsholdere eller eksperter inden for området.

Vi viser tre kortfilm instrueret af Lisbeth Lyngse og Jørgen Madsen: La Vaughn Belle, Breaking the Silence og Den Transatlantiske Slavehandel. Filmene samt oplægget af Lisbeth vil give et historisk og nutidigt perspektiv på koloniseringen. Danmark solgte øerne til USA i 1917 og afsluttede et 250 års dansk styre bygget på slavegjorte afrikanere. I Danmark er der delte meninger om, hvilken relation vi har og skal have til øernes nuværende befolkning. På øerne i Vestindien (i dag US Virgin Islands), oplever befolkningen den oprindelige danske tilstedeværelse tydeligt i bygninger, landskab og navne. Også her er meningerne delte om forholdet til Danmark.

Pris: 20 kr. pr. elev i Aarhus og Norddjurs Kommune. I andre kommuner er vejledende pris 2500 kr. + evt. rejseomkostninger.

Overdragelsen af Dansk Vestindien til USA den 31. marts 1917. VALKYRIENs mandskab afmarcherer. *** Local Caption *** Kolonier, Dansk Vestindien, alm
Land: Jomfruøerne/Danmark
Sprog: Engelsk/Dansk med danske undertekster
Censur: Ej fastsat af Medierådet
Original titel: Øerne vi solgte
Instruktion: Lisbeth Lyngse
Spilletid: 35 min. + 45 min. oplæg
Fag: Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Temaer: Dansk kolonitid

Undervisningsmateriale

Oplæg

Vi kommer ud på din skole med et skæddersyet arrangement, hvor oplægsholderen går i dialog med eleverne om filmens temaer.

Book et arrangement


  0. klasse1. klasse2. klasse3. klasse4. klasse5. klasse6. klasse7. klasse8. klasse9. klasse10. klasseUngdomsuddannelser

  FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

  Salaam Film & Dialog
  Vermundsgade 38E, 2.sal
  2100 København Ø
  CVR: 28164297
  Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
  info@salaam.dk

  BESTIL NYHEDSBREV

  Vi sender ca. en gang per måned