Myter fra Amazonas

0.-3.klasse

Lær mere om klima igennem spændende film og dialog, på din skole. Vi tilbyder arrangementer til alle klassetrin og ungdomsuddannelser med flerkulturelle oplægsholdere eller eksperter inden for området.

Myter fra Amazonas er en filmpakke, der består af 2 kortfilm: I Giganternes vej møder vi pigen Oquirá, der er 6 år og lever i Brasiliens jungle. Hun leder efter træ til den perfekte fløjte, som hun præsenterer for stammens ældste i en flot oplevelse af naturens cyklus, tegninger og andinsk musik. I Regnskovens hemmelighed fortæller børn fra Amazonas en myte om flodens vand.

Pris: 20 kr. pr. elev i Aarhus og Norddjurs Kommune. I andre kommuner er vejledende pris 2500 kr. + evt. rejseomkostninger.

Land: Brasilien, 2016/Danmark, Peru 2020
Sprog: Ingen tale eller dansk
Censur: Tilladt for alle
Original titel: Caminho dos gigantes/Regnskovens hemmelighed
Instruktion: Alois Di Leo / Rikke Hallund
Spilletid: 40 min. + 45 min. oplæg
Fag: Billedkunst, Dansk, Musik
Temaer: Klima

Undervisningsmateriale

Oplæg

Vores oplægsholder taler med eleverne om, hvad oprindelige folk er. Hvorfor lever nogen mennesker meget anderledes end os? Og hvorfor lever de med meget gamle traditioner? Hvordan kan vi se, at filmene handler om børn der vokser op og lærer verden at kende? Hvordan kan det ligne elevernes egne oplevelser? Hvad betyder musik og drømme?

Vores oplægsholder taler med børnene om de vidt forskellige myter og virkeligheder, der ligger til grund for filmene hver især. Der lægges desuden vægt på FN’s verdensmål 13 og 15 om at passe på vores natur og mindske klimaforandringerne.

Book et arrangement


  0. klasse1. klasse2. klasse3. klasse4. klasse5. klasse6. klasse7. klasse8. klasse9. klasse10. klasseUngdomsuddannelser

  FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

  Salaam Film & Dialog
  Vermundsgade 38E, 2.sal
  2100 København Ø
  CVR: 28164297
  Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
  info@salaam.dk

  BESTIL NYHEDSBREV

  Vi sender ca. en gang per måned