Månens vogter

2.-6. klasse

Lær mere om klima igennem spændende film og dialog, på din skole. Vi tilbyder arrangementer til alle klassetrin og ungdomsuddannelser med flerkulturelle oplægsholdere eller eksperter inden for området.

Denne fortryllende animationsfilm foregår på en lille planet fyldt med eventyrlige væsener. Den naturlige orden opretholdes af solen og månen og deres vogtere. Grundet sin uskyld vælges Mune til at vogte månen, hvilket ærgrer den magtsyge Leeyon. Underverdenens hersker, Necros, ser sit snit til at skabe kaos og mørke på planeten ved at stjæle solen i ledtog med Leeyon. Da Mune mister månen ved et uheld er hele planeten i fare. Kosmologiske forklaringer fra mange kulturer ses i fortællingen der handler om at opretholde balance i universet.

Pris: 20 kr. pr. elev i Århus, Norddjurs og Frederiksberg. I andre kommuner er vejledende pris 3000 kr. + evt. rejseomkostninger.

Land: Frankrig
Sprog: Dansk tale
Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Original titel: Le gardien de la lune
Instruktion: Alexandre Heboyan
Spilletid: 86 min. + 45 min. oplæg
Fag: Billedkunst, Dansk, Geografi
Temaer: Klima

Undervisningsmateriale

Oplæg

Hvordan har mennesket til alle tider fortalt historier om at opretholde en balance i verden mellem mørke og lys, kulde og varme, ondt og godt?
Kan eleverne huske fortællinger fra myter og religioner? Hvad betyder sådan en balance for os i dag? Hvad gør vi os fx af tanker om bæredygtighed?

Book et arrangement


  0. klasse1. klasse2. klasse3. klasse4. klasse5. klasse6. klasse7. klasse8. klasse9. klasse10. klasseUngdomsuddannelser

  FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

  Salaam Film & Dialog
  Vermundsgade 38E, 2.sal
  2100 København Ø
  CVR: 28164297
  Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
  info@salaam.dk

  BESTIL NYHEDSBREV

  Vi sender ca. en gang per måned