Flugt

8.klasse-ungdomsuddannelser

Lær mere om flugt og migration igennem spændende film og dialog på din skole. Vi tilbyder filmen til mellemtrinnet og udskolingen med vores oplægsholder, der selv har flygtet eller migreret.

Flugt skildrer Amin, der er 36 år, veluddannet og succesfuld i sit job. Men da hans kæreste Kasper frier til ham, gribes han af angst for at give sig hen. Hvis Amin skal turde leve sit liv fuldt ud, må han tage et opgør med den hemmelighed, han har båret på i mere end 20 år. Opgøret med fortiden sender Amins tanker tilbage til en lykkelig barndom i 80’ernes Kabul i Afghanistan, men også til den nådesløse borgerkrig, der splitter hans familie til atomer. En krig der sender 11-årige Amin på en farefuld flugt, som først slutter fem år senere, da han ankommer helt alene til Danmark.

Pris: 20 kr. pr. elev i Aarhus og Norddjurs Kommune. I andre kommuner er vejledende pris 2500 kr. + evt. rejseomkostninger.

Land: Danmark
Sprog: Dansk og dari med danske undertekster
Censur: Tilladt for børn fra 15 år
Original titel: Flugt
Instruktion: Jonas Poher Rasmussen
Spilletid: 90 min. + 45 min. oplæg
Fag: Dansk, Filmkundskab, Samfundsfag
Temaer: Flugt og migration

Undervisningsmateriale

Oplæg

Vores oplægsholder har selv været nødt til at flygte som barn og vil fortælle om, hvordan det er at forlade alt, hvad man kender og begive sig ud i det uvisse. Hvad håber man på? Oplægsholderen taler også om, hvordan det er at være homoseksuel i en traditionel muslimsk kultur.

Book et arrangement


  0. klasse1. klasse2. klasse3. klasse4. klasse5. klasse6. klasse7. klasse8. klasse9. klasse10. klasseUngdomsuddannelser

  FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

  Salaam Film & Dialog
  Vermundsgade 38E, 2.sal
  2100 København Ø
  CVR: 28164297
  Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
  info@salaam.dk

  BESTIL NYHEDSBREV

  Vi sender ca. en gang per måned