Et hjem i verden

5.-9. klasse

Lær mere om flugt og migration igennem spændende film og dialog, på din skole. Vi tilbyder filmen til mellemtrinnet og udskolingen med vores oplægsholder, der selv har flygtet eller migreret.

Filmen ‘Et hjem i verden’ skildrer fem asylbørns dagligdag på Røde Kors asylskolen i Lynge og deres liv efter ankomsten til Danmark. På asylskolen er der på ét år 80% udskiftning i en klasse. Over et år følger filmen børnene i det konstant omskiftelige miljø, hvor det kan være svært at knytte tætte relationer, og hvor tonen blandt børnene kan være hård, når de hver især kæmper med personlige tragedier og traumatiske historier.

Pris: 20 kr. pr. elev i Aarhus og Norddjurs Kommune. I andre kommuner er vejledende pris 2500 kr. + evt. rejseomkostninger.

Land: Danmark
Sprog: Dansk
Censur: Frarådes børn under 7 år
Original titel: Et hjem i verden
Instruktion: Andreas Koefoed
Spilletid: 60 min. + 45 min. oplæg
Fag: Dansk, Historie
Temaer: Flugt og migration

Undervisningsmateriale

Oplæg

Vores oplægsholder har selv prøvet at komme til Danmark som flygtning sammen med sine forældre og vil tale med eleverne om, hvordan det er at vente på at få at vide om man må blive i Danmark eller skal sendes ud af landet. Og om hvordan man finder sig til rette i en ny verden, når man får opholdstilladelsen.

Book et arrangement


  0. klasse1. klasse2. klasse3. klasse4. klasse5. klasse6. klasse7. klasse8. klasse9. klasse10. klasseUngdomsuddannelser

  FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

  Salaam Film & Dialog
  Vermundsgade 38E, 2.sal
  2100 København Ø
  CVR: 28164297
  Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
  info@salaam.dk

  BESTIL NYHEDSBREV

  Vi sender ca. en gang per måned