Asylbarn

0.-3.klasse

Lær mere om flugt og migration samt kulturmøder igennem spændende film og dialog, på din skole. Vi tilbyder arrangementer fra 0. kl til ungdomsuddannelser med flerkulturelle oplægsholdere, der selv har flygtet eller migreret.

Asylbarn består af to korte animationsfilm, som omhandler asylbørns hverdag på asylcentre i Danmark. ‘Asylbarn – Jamila, gid jeg kunne flyve’. Jamila bor på et asylcenter. Hun har haft mange venner, men de fleste er kun på centret i kort tid. Cecilie er hendes bedste veninde, men Cecilie og hendes familie har fået afslag på asyl og skal forlade centret. ‘Asylbarn – Solén, jeg altid husker far’. Solén er ti år og bor med sin mor og to storesøstre på et asylcenter. Soléns far sidder fængslet i Syrien. Solén drømmer om en dag at flytte ud fra centeret og rejse til Syrien og hente sin far ud af fængslet.

Pris: 20 kr. pr. elev i Aarhus og Norddjurs Kommune. I andre kommuner er vejledende pris 2500 kr. + evt. rejseomkostninger.

Land: Danmark
Sprog: Dansk
Censur: Tilladt for alle
Original titel: Asylbarn – Jamila, gid jeg kunne flyve/Asylbarn – Solén, jeg altid husker far
Instruktion: Jannik Hastrup
Spilletid: 2 x 10 min. + 45 min. oplæg
Fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Flugt og migration, Kulturmøder

Undervisningsmateriale

Oplæg

Hvordan er det at leve med et ben i to verdener, to kulturer eller to lande? Hvordan får man det bedste ud af begge steder? Nogen børn oplever det måske, fordi deres forældre kommer fra et andet land end Danmark. Hvordan er det at bo på et asylcenter? og savne sin familie i sit hjemland?

Book et arrangement


  0. klasse1. klasse2. klasse3. klasse4. klasse5. klasse6. klasse7. klasse8. klasse9. klasse10. klasseUngdomsuddannelser

  FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

  Salaam Film & Dialog
  Vermundsgade 38E, 2.sal
  2100 København Ø
  CVR: 28164297
  Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
  info@salaam.dk

  BESTIL NYHEDSBREV

  Vi sender ca. en gang per måned