Salaam Prisen 2018 går til Afshin Firouzi

Foto: Nicolai Perjesi

Årets Salaam Pris går til oplægsholder Afshin Firouzi, for den kæmpe indsats han har gjort for Salaam – både som oplægsholder, som fyrtårn og underviser for nye oplægsholdere på Salaam.

Det er seks år siden, at han startede som oplægsholder hos os – og helt symptomatisk er det, at det ikke var som oplægsholder, at vi mødte ham. Det var som musiker og skuespiller. For han er ikke for nervøse fastholdere. Han har selv udtalt, at han identitetspendler mellem forskellige kulturer og erhverv. Han har således været lærervikar, klubmedarbejder, rollemodel, daglig leder i et krisecenter for kvinder, socialmedarbejder ved VUC København, skuespiller, instruktør og meget mere.

Det er denne evne til at pendle mellem jobs og kulturer og at være dybt engageret i alt, hvad han gør, der har været guld værd for os her på Salaam i de efterhånden mange år, han har arbejdet for os. Og det er samtidig det, der udgør en stabil, rød tråd i hans liv. For han er lige så loyal og vedholdende, som han er alsidig og favnende.

Afshin kan fastholde en biografsal som ingen anden. Både de helt små, når han fortæller om dengang han kom til Danmark som en lille dreng. Og de store, når han kommer stormende ind på scenen iført sin danske militæruniform for at fortælle om sin iranske og noget autoritære far.

Afshin får årets Salaampris som tak for alt, hvad han har været for os og for alle de unge, der har mødt ham i biografen eller ude på skolerne.

// Salaam Teamet

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned