Salaam Filmpris 2017 går til Anja Dalhoff

Foto: Nicolai Perjesi

Salaams Filmpris 2017 blev uddelt torsdag den 14. september på Salaams åbningsarrangement i Empire Biografen. Prisen gik til Anja Dalhoff for “Dansen med Monica”.

“Årets filmpris går til instruktør Anja Dalhoff for filmen ”Dansen med Monica”. Her på Salaam har vi altid et øje for kvinders situation i verden. Set i det lys er Anja den helt rigtige modtager af Salaams Filmpris. Hun har også haft øje for kvinders situation gennem sit lange virke som filminstruktør, og især har hun de senere år haft fokus på handlede kvinder. ”Dansen med Monica” er det foreløbige højdepunkt i en række af film om kvinder, der er ofre for trafficking.

Anjas historie med Monica startede i 2010, hvor Anja mødte hende i København, efter hun var flygtet fra et bordel i indre by. Men Monicas egen rejse rundt i verden som handlet kvinde startede allerede i 1992. Hun har selv filmet sit liv som prostitueret fra starten, fordi hun hele tiden har ønsket at fortælle sin historie. Det er nu lykkedes takket være en fantastisk stor indsats fra Anja, som har fulgt Monica gennem de seneste 7 år. I filmen blandes Monicas egne optagelser med Anjas, og vi følger hende tilbage til Colombia, hvor vi ser, hvad der var starten på hendes lange rejse.

Der er før lavet film om kvinder, der er handlet fra Østeuropa og fra Afrika, men ”Dansen med Monica” er den første dokumentarfilm om en kvinde, der er handlet fra Sydamerika. Det er en kraftpræstation, og vi er glade for at kunne vise den i dag og for at give vores filmpris til Anja.”

Solveig Thorborg

Leder af Salaam Film & Dialog

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned