Salaam Filmpris 2012 går til instruktør Knutte Wester

Foto: Ricardo Ramirez

Knutte Wester modtager Salaam Filmpris 2012 for dokumentarfilmen ”Gzim Rewind”.

Knue Wester har med sin film beskrevet et af de mest påtrængende – men også meget oversete – problemer i Europa, hvor børn bliver kastebolde, når de voksnes krige tvinger mennesker på flugt til lande, der ikke ønsker at modtage dem.

I din film, hvor du har filmet Gzim over en periode på otte år, ruller du hans tilværelse baglæns og viser, hvordan en hård og indesluttet teenager i Kosovo engang var en glad og livlig skandinavisk dreng, hvis sprog afspejlede alle de lande, hans familie havde gennemrejst i håbet om at finde et sted, de kunne føle sig trygge.

Gzim Rewind er en barsk film, fordi den fortæller om de vilkår børn af flygtninge alt for ofte må leve under, men det er også en smuk film, fordi den fortæller om det venskab og den kærlighed, der opstod mellem dig og Gzim, da I mødtes i en flygtningelejr højt mod nord i Sverige.

Vi håber, at Salaamprisen vil medvirke til, at vi ikke glemmer Gzim og de mange andre børn, han deler skæbne med , og at den vil være til opmuntring til dig, så du også fremover griber kameraet og holder fast, når du møder en skæbne, der fortjener en film.

Solveig Thorborg

Leder af Salaam Film & Dialog

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned