Salaam Filmpris 2011 går til instruktør-debutant Ala’A Mohsen

Foto: Nicolai Perjesi

Salaam Filmpris 2011 går til Ala’A Mohsen for dokumentarfilmen ‘Barn af Irak’.

‘Barn af Irak’ skildrer på dybt personlig vis nogle af de erfaringer, man kan have som barn af to kulturer.  Filmen tager dristigt tabuer op og du tør sige, at det kan være svært at anerkende og holde af den kultur, man kommer fra, hvis den virker gammeldags og fjern fra den hverdag, man oplever i Danmark.

Som instruktør investerer du dig selv og din familie uden at det bliver udleverende eller privat. Tværtimod bliver det en øjenåbner for os, der ikke kender forholdene i Irak og de konsekvenser, det kan have, når vi udviser mennesker der til.

Under optagelserne oplevede du den store sorg at din mor døde, men i stedet for at give op, filmede du videre og viser med din film, hvordan din mors død blev en af de begivenheder, der lærte dig, at man ikke kan løbe fra sin baggrund.

Med ‘Barn af Irak’ viser du, at du både har talentet og den råstyrke, der skal til, for at blive en god instruktør. Vi håber at Salaamprisen, vil være en motivation for dig, til at lave de film du ønsker, hvor ‘de mørke danskere’ kan være forbilleder for den unge generation.

Solveig Thorborg
Leder af Salaam Film & Dialog

&

Lisbeth Lyngse
Festivalleder

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned