Mariam Atris

Jeg hedder Mariam Atris. Jeg er født i Libanon og kom til Danmark som 2-årig som flygtning sammen med min familie og er vokset op i Sønderjylland. Jeg er uddannet negot. i arabisk fra Syddansk Universitet. Det er en uddannelse inden for arabisk sprog og kultur og erhvervsøkonomi. Jeg arbejder i dag som selvstændig bl.a. som oplægsholder og konsulent inden for beskæftigelse, integration og æresrelaterede konflikter & negativ social kontrol. Mit valg af uddannelse og beskæftigelse har været præget af min nysgerrighed for og opvækst blandt forskellige kulturer.

Jeg bruger ofte mine personlige erfaringer i mine oplæg. Bl.a. oplevede jeg at blive gift som meget ung, flytte til et nyt land og skulle sige farvel til skole, venner, arbejde og alt det velkendte.

Jeg har oplevet, hvad det vil sige at vokse op mellem to kulturer. Der var mange ting mine ”danske” veninder tog for givet, som ikke var en del af mit liv, som fx at have kærester, tage en uddannelse m.m. En anden ting, jeg voksede op med, var den enorme forskel der tit er på opdragelsen af piger og drenge.

I dag bruger jeg mine livserfaringer og mange oplevelser til at oplyse om de konflikter, der kan opstå, når man er splittet mellem to kulturer. Jeg håber, at jeg ved hjælp af de oplæg og foredrag jeg holder, kan hjælpe folk til en bedre forståelse af, hvad det er, der sker hos de unge og hos forældre med en anden etnisk baggrund end dansk. Derigennem kan vi sammen diskutere, hvordan vi som danske borgere kan hjælpes ad til at give vores børn en bedre tilværelse og opvækst i Danmark.

Jeg håber med mine oplæg at kunne skabe dialog omkring kulturforskelle, og dermed give forståelse og et nuanceret billede af at vokse op og leve med og mellem flere forskellige kulturer.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned