Jasmin Farashahi

Hej, jeg hedder Jasmin Farashahi. Til daglig læser jeg til socialrådgiver på VIA University College i Aarhus, da jeg har en passion for at hjælpe og vejlede andre mennesker. For at citere Gandhi, så vil jeg gerne være den forandring, som jeg selv ønsker at se i verden. Jeg har i mit eget liv selv haft brug for en til at hjælpe og vejlede mig, da jeg i en ung alder opdagede, at jeg ikke var dansk statsborger.

Jeg er født og opvokset i Danmark, og min opvækst har været multikulturel da begge mine forældre er fra Iran. Selvom jeg har haft en multikulturel barndom, så voksede jeg op med at snakke dansk i hjemmet, jeg var den eneste i min folkeskole og gymnasieklasse der havde anden etnisk baggrund og i mine øjne var der ingen forskel på mine etnisk danske venner og mig.

Som 17-årig fik jeg pludselig et brev fra udlændingestyrelsen. I brevet stod der, at jeg skulle søge om opholdstilladelse inden jeg fyldte 18 år, ellers ville jeg opholde mig ulovligt i Danmark og nødsages til at blive sendt ”hjem” til Iran.

Min historie indebærer den lange og udfordrende proces, jeg går igennem med systemet blot for at blive dansk på papiret – og hvordan det har haft en stor betydning for min egen identitetsopfattelse. Jeg ønsker at dele min historie for at sætte fokus på, og italesætte vigtige emner, som identitet, fællesskab, ligestilling, forskellige kulturer og lovens indflydelse.

Derudover kan jeg forhåbentlig skabe en dialog med eleverne om vigtigheden ved at italesætte disse komplekse og nuancerede emner og i fællesskab opnå en forståelse for, hvordan man sammen skaber en positiv forandring for sig selv og sine medmennesker.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned