Modedesignere i Nairobi, Kenya

Studio 18: Evans Njenga, Akiba Yosi og Daudi O 

I udkanten af Nairobi, hovedstaden i Kenya, holder Studio 18 til. Studio 18 er et design hub, der fungerer som et kreativt rum, hvor tre kendte street wear designere – Evans Njenga, Akiba Yosi og Daudi O – laver deres egne designs af brugt tøj, afholder workshops, og hænger ud. 

Evans Njenga 

Evans har et tøjbrand, der hedder NAD, der skaber nye designs fra brugt tøj. Han starter sin designproces ved at udplukke denimstykker fra bukser, han dekonstruerer og syr sammen igen, og så maler han stoffet i hånden. Som det kan ses på billedet herunder. 

I kan se flere af Evans designs på instagram

Akiba Yosi 

Akiba er skaberen af tøjmærket ’Akiba Nairobi’. For ham er det vigtigt at Studio 18 skaber en kreativ platform, hvor andre kreative sjæle kan komme og udtrykke sig, og hvor de vil kunne få muligheden for at opbygge en karriere.

I kan se flere af Akibas designs på Akiba studios instagram   

Daudi Onkoba: 

Daudi er endnu en af designerne bag Studio 18 og skaberen af tøjmærket ’metamorphisized’. Mærket er skabt med en ambition om at skabe kønsløse kollektioner, som i højere grad afspejler vores virkelighed. Studio 18 faciliterer månedlige pop ups, hvor hvert brand præsenterer nye tøjkollektioner. At skabe dette fællesskab, har været et højdepunkt for Daudi i hans arbejde. Daudi beskriver at det har været en stor fornøjelse for ham at være med til at skabe et rum, hvor folk kan interagere med hinanden, udtrykke sig selv og komme i kontakt med ligesindede. 

I kan se flere af Daudis designs på metamorphisizeds instagram

De tre designere udgør STUDIO 18 – de ”recycler” brugt tøj fra Europa, og har en geopolitisk agenda. 

Læs mere:
https://bubblegumclub.co.za/fashion/meet-studio18-the-leaders-of-kenyas-sustainable-streetwear-movement/

Designer Yvonne Odhiambo

Yvonne Odhiambo er skaberen af mærket ’Afro Street Kollektions’, som har eksisteret siden 2012. Hendes designs er primært udviklet med udgangspunkt i det afrikanske print ’Kitenge’, blandet med blonder, chiffon, polyester, hør. Dette med henblik på at udbrede afrikansk kultur med et vestligt præg. Flere kendte kenyanere har båret Yvonnes designs. 

I kan se flere af Yvonnes designs på hendes instagram og facebook 

Designer David Avido 

Designer David Avido er skaberen bag mærket ’Looks Like Avido’. David er vokset op i Kibera, som er Kenyas største slumkvarter, men bor nu i Nairobi og leder sit eget tøjbrand. Med sine designs ønsker David at bringe den afrikanske mode ind i den internationale modeindustri. 

I kan se flere af Davids designs på instagram og facebook  

I kan læse mere om David i denne artikel på engelsk og hans website:  

https://www.lookslikeavido.com/

Designer Jamie Kimani 

Jamie Kimani er skaberen bag mærket ’Sevaria’. Jamie har interesseret sig for at designe siden han var lille. For ham er det vigtigt at hans tøj er tro mod hans kontekst, hvilket betyder at tøjet dermed er meget kenyansk. Gennem tøjet er hans ambition at fortælle historier om de afrikanske kulturer, som samtidig er tro mod hans androgyne æstetik.  
 
Selv har han oplevet udfordringer ved at finde tøj han brød sig om i mandeafdelingen og har generelt ikke brudt sig om at blive placeret i kønsbokse. Derfor startede han sit eget tøjmærke, hvor han sætter fokus på flydende køn og queer, som ikke er accepteret i mange lande i Afrika. Han ønsker at folk skal føle stolthed over sig selv, sin seksualitet, sine afrikanske rødder, at være queer eller at være anderledes, når de bærer hans tøj. 

I kan se flere af Jamies designs på Sevarias instagram

I kan læse to artikler om Jamie på engelsk:  

https://www.britishcouncil.org/east-africa-arts/creativeDNA/sevaria

https://fashionscout.com/sevaria

Designer Chebet Mutai 

Chebet Mutai er skaberen bag mærket ‘Wazawazi’. Wazawazi er swahili og betyder åbensindet, hvilket gennemsyrer mærkets produkter. Gennem mærket produceres lædertasker og accessoires, hvor særligt den gode kvalitet er i højsædet. 

I kan se flere af Chebets designs på Wazawazis instagram og facebook

I kan læse mere om Chebet i denne artikel på engelsk og hendes website:   

https://www.wazawazi.com/

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned