Præsidenten, Cinemateket, København

24. november 12:00 - 14:25
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K

Et militærkup i 2017 tvang Zimbabwes korrupte præsident Mugabe til at træde tilbage. Men hans efterfølger, Mnangagwa, har ikke bedre hensigter for landets velfærd. Folkets håb er derfor rivalen Nelson Chamisa, som denne dokumentar følger gennem tiden før, under og efter præsidentvalget i 2018. Selvom Chamisa har folkets støtte, bruger styret alle kneb for at undgå at afgive magten. Valget er derfor ikke bare en kamp om, hvem der skal være statsleder, men om Zimbabwes fremtid, om retfærdighed og selve demokratiet.

Sprog: Engelsk og shona med danske undertekster
Original titel: President
Censur: Ej fastsat af Medierådet
Varighed med oplæg: 2 t. og 25 min.
Fag: Historie, Samfundsfag
Temaer: Demokrati, Zimbabwe
Mere information

Oplæg

Vores oplægsholder fortæller om situationen i Zimbabwe, og stiller spørgsmålet om, hvordan man kan bekæmpe magthavere, som Mnangagwa, der ikke står tilbage for vold og valgmanipulation? Det bliver en diskussion om demokrati, korruption og kampen for frihed i Zimbabwe og andre steder i verden.

Oplægsholder

Book et arrangement

111 ledige billetter. Hvis I har brug for flere billetter end dem, der er tilbage, skal I bestille det resterende antal billetter og notere i ’bemærkinger’, hvor mange billetter I har brug for I ALT. Så kommer I på venteliste til det totale antal billetter.

Deadline for bestilling er overskredet.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned