Palmeolie i orangutangernes land, Cinemateket, København

22. november 12:00 - 13:40
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K

Den delvist danskejede plantage United Plantations på Borneo har i samarbejde med Københavns ZOO etableret en biodiversitetsafdeling på plantagen. Nu fælder de ikke længere regnskov, men genskaber tidligere fældet skov til fordel for orangutangerne og Borneos andre vilde dyr. Man bruger naturligt forekommende dyr til at bekæmpe de skadelige rotter og planteædende biller, som tidligere truede palmeoliehøsten. Filmen følger processen gennem otte år og viser, hvordan det kan lade sig gøre at værne om naturen og samtidig imødekomme verdens stadigt stigende behov for råvarer.

Sprog: Engelsk og indonesisk med engelske undertekster
Original titel: Palmeolie i urangutangernes land
Censur: Ej fastsat af Medierådet
Varighed med oplæg: Film + oplæg = 1 time og 40 minutter
Fag: Biologi, Geografi
Temaer: Bæredygtighed, Biodiversitet, Miljø
Mere information

Oplæg

I Cinemateket i København kan eleverne møde filmens hovedperson Carl Træholt, der arbejder for Københavns Zoo med biodiversiteten på United Plantations. De øvrige visninger bliver med en oplægsholder, der kan fortælle om, hvad planteolie bruges til og om produktion og biodiversitet.

Oplægsholder

Book et arrangement

182 ledige billetter. Hvis I har brug for flere billetter end dem, der er tilbage, skal I bestille det resterende antal billetter og notere i ’bemærkinger’, hvor mange billetter I har brug for I ALT. Så kommer I på venteliste til det totale antal billetter.
Tribe Loading Animation Image
FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned