Io Capitano, Øst for Paradis, Aarhus

22. januar 12:00 - 14:30
Øst for Paradis
Sal A
Paradisgade 7-9
8000 Aarhus C

Seydou og Moussa, to senegalesiske teenagere, rejser mod Europa for at undslippe fattigdom. Da de når Niger, betaler de for at blive ført gennem ørkenen til Libyen. Flere dør undervejs, og i Libyen bliver Seydou spærret inde i et mafiadrevet fængsel med hundredvis af mennesker fra hele Afrika. Under trussel om tortur bliver de indsatte afpresset for penge. Seydou slipper ud, fordi han bliver solgt som slave, og sat fri efter at have arbejdet som murer for manden, der købte ham. ’Io Capitano’ bygger på virkelige hændelser, og er fortællingen om tusindvis af afrikaneres håb om at finde en bedre tilværelse i Europa.

Sprog: Wolof og fransk med danske undertekster
Original titel: Io Capitano
Censur: Tilladt for børn fra 15 år
Varighed med oplæg: Film + oplæg = 2 timer og 30 minutter
Fag: Dansk, Filmkundskab, Samfundsfag
Temaer: Drømme, Fattigdom, Flugt og migration, Ulighed, Venskab
Mere information

Oplæg

Hvorfor er ønsket om at komme til Europa så stærkt, at migranterne risikerer livet? Vores oplægsholder taler med eleverne om situationen i de lande migranterne rejser fra, og hvordan de undervejs udnyttes af menneskesmuglere. Og også om hvordan situationen er for migranterne i Europa, hvis de når frem.

Oplægsholder

Book et arrangement

101 ledige billetter. Hvis I har brug for flere billetter end dem, der er tilbage, skal I bestille det resterende antal billetter og notere i ’bemærkinger’, hvor mange billetter I har brug for I ALT. Så kommer I på venteliste til det totale antal billetter.
Tribe Loading Animation Image
FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned