I solsortens land, Nordisk Film Biografer Køge

3. november 10:00 - 11:55
Nordisk Films Biografer Køge
Antoniestræde 6
4600 Køge

Fahrijes mand er forsvundet, ligesom så mange andre efter krigen i Kosovo i 1998-99. For at forsørge sine børn, vover hun at gå imod de mandsdominerede samfundsnormer og begynder at producere ajvar – pasta af peberfrugt – til at sælge i supermarkedet. Fahrije og hendes få allierede møder hård modstand og fordømmelse fra både mænd og kvinder, bl.a. fra hendes egen svigerfar, som styrer husstanden fra sin kørestol. Men ufortrødent vokser virksomheden sig større og giver flere kvinder muligheden for at arbejde. Filmen er inspireret af en sand historie.

Sprog: Kosovoalbansk med danske undertekster
Original titel: Hive
Censur: Tilladt for børn fra 11 år
Varighed med oplæg: 1 t. og 55 min.
Fag: Historie, Samfundsfag
Temaer: Kvindeundertrykkelse
Mere information

Oplæg

Hvorfor må kvinder nogle steder i verden ikke tjene penge eller køre bil? Hvad gør man som kvinde, når manden i huset er væk, men man ikke selv må arbejde for sin familie? Salaams oplægsholder taler om social undertrykkelse, samfundets forventninger, og hvad risikoen er ved at bryde normerne.

Oplægsholder

Book et arrangement

237 ledige billetter. Hvis I har brug for flere billetter end dem, der er tilbage, skal I bestille det resterende antal billetter og notere i ’bemærkinger’, hvor mange billetter I har brug for I ALT. Så kommer I på venteliste til det totale antal billetter.

Deadline for bestilling er overskredet.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned