Fremmede i Karl Oves Paradis, MovieHouse Hellerup med instruktørbesøg

8. november 10:00 - 11:30
MovieHouse Hellerup
Tuborg Boulevard 10
2900 Hellerup

På Ærø åbnede i 2014-15 to børnecentre for uledsagede flygtningebørn. Instruktør Helle Toft Jensen, som selv bor på Ærø, dokumenterede forløbet gennem fem år med sit kamera, hvor hun fulgte en række drenge på centrene og deres indvirkning på lokalsamfundet. Selvom nogle ærøboere er usikre i starten, bliver flygtningedrengene taget godt imod og inviteret ind i de lokales hjem og hjerter. Vi er med dem, imens de venter på afgørelsen på deres asylsager, gennem medgang og modgang på den lille ø i verdenshavet. Da børnecentrene lukkes igen i 2017, og drengene skal flytte til andre steder i Danmark, bliver det tydeligere end nogensinde, at de er en del af Ærø.

Sprog: Dansk
Original titel: Fremmede i Karl Oves paradis
Censur: Ej fastsat af Medierådet
Varighed med oplæg: 1 t. og 30 min.
Fag: Dansk, Samfundsfag
Temaer: Børn i verden, Flugt, Identitet
Mere information

Oplæg

Efter filmvisningen vil instruktør Helle Toft Jensen komme og fortælle om tankerne og motivationen bag filmen. Som Helle Toft Jensen fortæller: "Det var fremmede asylsøgende drenge, der kom til vores lille ø i verdenshavet. Men for mange af os var de blevet vores drenge, da færgen sejlede dem væk igen. Vi har alle brug for at være del af et fællesskab, og erfare hvor forbundne vi er, på trods af forskelle i sprog, kultur, klasse og tro. Vi er hinandens skæbne, i forhold til klimaforandringer, katastrofer og krige, som skaber mennesker på flugt. Og alt vi gør for at bygge hinanden op, er med til at gøre verden til et bedre sted. Og DET har altid været min begrundelse for at lave film."

Oplægsholder

Book et arrangement

60 ledige billetter. Hvis I har brug for flere billetter end dem, der er tilbage, skal I bestille det resterende antal billetter og notere i ’bemærkinger’, hvor mange billetter I har brug for I ALT. Så kommer I på venteliste til det totale antal billetter.

Deadline for bestilling er overskredet.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned