Eventyr i Ashas land, Cinemateket, København

22. november 09:30 - 11:30
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K

På en kold vinterdag i 1940 flytter Jules og hans familie til en nybyggerlandsby i det nordlige Canada for at bo hos morens bror, der er borgmester i landsbyen. Han bliver udelukket fra skolen på grund af sin hudsygdom og sidder hjemme og læser om landets oprindelige befolkning. Da hans hund Spark løber væk, leder Jules efter den og møder Asha, en mystisk indfødt pige. Sammen begiver de sig til den anden side af skoven, hvor naturen åbenbarer sig fuld af liv og hemmeligheder, og hvor Jules opdager racismen og uretfærdighederne mod den oprindelige befolkning, som han beundrer.

NB! Filmen bliver vist med danske undertekster.

Sprog: Fransk og engelsk med danske undertekster
Original titel: Jules au pays d’Asha
Censur: Ej fastsat af Medierådet
Varighed med oplæg: Film + oplæg = 2 timer
Fag: Dansk, Historie
Temaer: Børn i verden, Fordomme, Kulturmøder, Oprindelige befolkninger, Racisme, Venskab
Mere information

Oplæg

Filmen lægger op til en samtale om, hvordan den oprindelige befolkning i Canada blev fordrevet fra deres områder, børnene tvunget ind på kristne kostskoler og mange endte i alkoholisme og social armod. En behandling, der i flere omgange har ført til undskyldninger fra den canadiske regering.

Oplægsholder

Book et arrangement

182 ledige billetter. Hvis I har brug for flere billetter end dem, der er tilbage, skal I bestille det resterende antal billetter og notere i ’bemærkinger’, hvor mange billetter I har brug for I ALT. Så kommer I på venteliste til det totale antal billetter.
Tribe Loading Animation Image
FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned