Dounia og prinsessen fra Aleppo, Cinemateket, København

19. november 09:30 - 11:10
Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K

Dounia og hendes far bor i den syriske by Aleppo. Dounias far er digter og elsker historien om prinsessen fra Aleppo med det lange magiske hår, men en dag kommer soldaterne og fører ham bort. Heldigvis har Dounia sine bedsteforældre, kanariefuglen Habibi og nabokonen Madame Dabbous, der læser fremtiden i kaffegrums. Men Dounia og hendes bedsteforældre er nødt til at forlade byen, da borgerkrigen rykker nærmere. De har heldigvis poesien, visdommen og prinsessen med det lange magiske hår med sig. Filmen fortæller på børneniveau, hvorfor det kan være nødvendigt at forlade sit hjem for at finde et nyt.

NB! Dansk trailer kommer i løbet af juni/juli. Filmen bliver vist med dansk tale.

Sprog: Dansk tale
Original titel: Dounia et la princesse d’Alep
Censur: Tilladt for alle
Varighed med oplæg: Film + oplæg = 1 time og 40 min.
Fag: Billedkunst, Dansk
Temaer: Borgerkrig, Eventyr, Flugt
Mere information

Oplæg

Vores oplægsholder taler med eleverne om, hvorfor nogle mennesker er nødt til at flygte fra deres hjem. Dounia har heldigvis både sine bedsteforældre og magien med sig på rejsen. Men det er for Dounia og andre flygtninge en hård og farlig rejse, der for Dounia fører til et nyt hjem i Canada.

Oplægsholder

Book et arrangement

182 ledige billetter. Hvis I har brug for flere billetter end dem, der er tilbage, skal I bestille det resterende antal billetter og notere i ’bemærkinger’, hvor mange billetter I har brug for I ALT. Så kommer I på venteliste til det totale antal billetter.
Tribe Loading Animation Image
FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned