De uønskede, Øst for Paradis, Aarhus

22. januar 09:30 - 11:45
Øst for Paradis
Sal A
Paradisgade 7-9
8000 Aarhus C

Da byens borgmester pludseligt dør, bliver Pierre udnævnt til at erstatte ham. Han agter at fortsætte sin forgængers politik omkring fornyelsen af byens arbejderkvarter, men Haby, en ung fransk kvinde, der stammer fra Mali og som bor i en af de faldefærdige blokke, nægter at se sin familie blive drevet ud af kvarteret, hvor hun voksede op. Hun arbejder som socialarbejder og ser politikernes korruption og dobbeltmoral. ’De uønskede’ viser, hvordan den store og uundværlige gruppe af etniske minoriteter i Frankrig tilsyneladende ikke har samme rettigheder som alle andre.

Sprog: Fransk med danske undertekster
Original titel: Les Inésirables/Bâtiment 5
Censur: Tilladt for børn fra 11 år
Varighed med oplæg: Film + oplæg = 2 timer og 15 minutter
Fag: Dansk, Filmkundskab, Fransk
Temaer: Konflikt, Racisme, Udsatte boligområder, Ulighed
Mere information

Oplæg

Vores oplægsholder taler med eleverne om, hvorfor mange politikere ønsker at nedrive dele af de forstæder, de synes er problematiske. Hvorfor har man ladet husene forfalde? Og hvordan er man endt i en situation, hvor mange af betonbyggerierne i forstæderne bebos af mennesker, der er socialt dårligt stillet?

Oplægsholder

Book et arrangement

101 ledige billetter. Hvis I har brug for flere billetter end dem, der er tilbage, skal I bestille det resterende antal billetter og notere i ’bemærkinger’, hvor mange billetter I har brug for I ALT. Så kommer I på venteliste til det totale antal billetter.
Tribe Loading Animation Image
FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned