Belfast, Kino Ro’s Torv, Roskilde

9. februar 09:30 - 11:40
Kino Ro’s Torv
Ro’s Torv 1
4000 Roskilde

Vi er i Belfast i 1960’erne. Buddy lever trygt med sin mor, storebror og far, der arbejder i England og kun er hjemme en gang imellem. Buddy kender alle i kvarteret og bedsteforældrene bor lige om hjørnet. Men idyllen krakelerer, da protestanter overfalder katolikkerne i Buddys gade. Kenneth Branagh har instrueret og skrevet manuskriptet, som han fik en Oscar for. I filmen ser han tilbage på sin barndom i Nordirland, og hvordan konflikten mellem katolikker, der ønsker genforening med Irland, og protestanter, der vil forblive i UK, eskalerer. Desværre har Brexit gjort konflikten sørgeligt aktuel igen.

Sprog: Engelsk med danske undertekster
Original titel: Belfast
Censur: Tilladt for børn fra 11 år
Varighed med oplæg: 2 t. og 10 min
Fag: Dansk, Filmkundskab, Historie, Samfundsfag
Temaer: Billedsprog, Religion
Mere information

Oplæg

Salaams oplægsholder fortæller om konflikten i Nordirland. Hvorfor kan katolikker og protestanter ikke enes? Hvorfor har Brexit fået konflikten til at blusse op igen? Buddys far bliver truet, fordi han ikke vil blande sig i konflikten – hvorfor må han ikke være neutral?

Oplægsholder

Book et arrangement

27 ledige billetter. Hvis I har brug for flere billetter end dem, der er tilbage, skal I bestille det resterende antal billetter og notere i ’bemærkinger’, hvor mange billetter I har brug for I ALT. Så kommer I på venteliste til det totale antal billetter.

Deadline for bestilling er overskredet.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned