Et kontinent med mange kulturer 

Der findes mange misvisende måder at tale om ’Afrika’. Kontinentet bliver ofte fremstillet på en bestemt måde, som ikke er sand eller nuanceret nok. For eksempel bliver Afrika ofte repræsenteret i film, nyheder og på sociale medier som et samlet land, der er meget fattigt og ramt af tørke. Dette er meget forkert. Afrika er tværtimod et kontinent med mange forskellige lande, der både har regnskove, store floder og ørkner, forskellige kulturer, nogle lande er rige, andre er fattige, der er forskellige sprog og masser af måder at forstå design og mode på. 

I workshoppen tager vi udgangspunkt i 5 designere, der er bosat i Nairobi, hovedstaden i Kenya. Designerne i dette projekt repræsenterer ikke alle designere i landet Kenya eller i kontinentet Afrika, men er blot eksempler på, hvordan det er at være modedesigner, og hvor svært det kan være at blive anerkendt for sine designs af vestlige lande såsom Danmark, USA, Italien, England og mange flere.  

Designerne kan bruges til at forstå de svære problematikker og vilkår, som mange modedesignere i hele kontinentet Afrika har såsom: Det kan være svært at få lov til at komme til Vesten (pga. visum, opholdstilladelse), hvor de store modeuger oftest afholdes, og hvor de største brands, der er kendt i hele verden, holder til. Der er mange regler for handel med varer, som kan være en hindring for at designere, kan få deres tøjdesigns solgt til lande i Norden. Yderligere er der mange designere fra afrikanske lande, der har oplevet at få stjålet deres ideer – det kan være mønstre, snit eller måder at sy på osv. – fra vestlige brands (blandet andet Gucci) uden de får økonomisk gevinst eller får omtale. Alle er problematikker som workshoppen samt det følgende undervisningsmateriale, kommer til at berøre og uddybe yderligere. 

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned