Explore the Gap – inklusion og gensidig forståelse

Explore the Gap viser film på Bornholms Højskole

Med støtte fra Opstart, Nordisk Kulturfond, mødtes Antirasistiske filmdagar/Filmcentrum Syd fra Sverige, Norpas fra Finland, Finno-Ugriske Filmfestival fra Estland, og Salaam Film & Dialog fra Danmark, i to dage i København i august 2019 i om fælles værdier og for at lære af hinandens arbejdsmetoder fra vores erfaringer som festivalproducenter i vore fire lande.

Resultatet af møderne var, at vi har et fælles grundlag og en god begrundelse for at fortsætte samarbejdet. Vi ønsker at udforske de mange forskellige metoder og knowhow, som vi har udviklet og formet til levedygtig og kreativ festivalpraksis. Vi fandt desuden ud af, at vi alle har en interesse i at udvikle værktøjer og metoder til at arbejde med seniorer og børn.

Vi søgte og fik netværksstøtte fra Nordisk Kulturkontakt. I netværket ønskede vi at undersøge, hvordan vi kan indlede et frugtbart møde mellem det ældre og det unge publikum ved at engagere dem sammen i kunst og kreativ praksis.

Derfor arbejder vi nu videre på at få støtte fra de to nordiske fonde til lave en række workshop for børn og seniorer under det overordnede tema inklusion og gensidig forståelse. Inklusion er ment som inklusion af alle mennesker: alle aldre, alle etniske grupper, alle mindretal, alle religioner, alle køn og alle seksuelle præferencer osv. Og gensidig forståelse i denne sammenhæng betyder, at vores mål er, at alle deltagerne forstår og accepterer og anerkender, at vi alle er en del af denne globaliserede verden vi bor i.

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned