Gå på opdagelse i årets filmfestivalprogram for skoleåret 2024/25

Festivalprogrammet for skoler og uddannelser er nu lagt op på vores hjemmeside, og kataloget lander ude på skolerne inden sommerferien banker på. Det er derfor muligt at bestille billetter allerede nu og inddrage filmtilbuddet i læseplanerne for næste år.

Til de yngste elever har vi fundet film, der tager sine udspring i eventyrets forunderlige verden, her møder vi både fabeldyr, hele den zoologiske have og ‘sporken’ Richard, der er en spurv, der er opvokset som en stork. Der er fokus på de fortryllende fortællinger om venskaber og udfordringer – og masser af gode grin for indskolingseleverne i filmpakkerne Uventede venskaber – en kortfilmpakke til de små, Storken Richard og den mystiske juvel og den fantastiske animationsperle Min nabo Totoro fra mesterinstruktør Hayao Miyazaki.

Til mellemtrinnet er er børneliv i centrum, når vi besøger både Pakistan, Myanmar, Thailand og Ukraine i filmserien Børnene på Silkevejen. Temaer som familie, drømme og humor er bærende elementer, når vi møder Mahmoud og hele hans skønne familie i den charmerende coming-of-age fortælling Hør lige her!

Shabholm er opfølgeren til hittet Blokhavn af satirekollektivet Gigis, om vennerne Ali, Hassan, Ahmed, Abdi og Musti, der er trætte af den konstante diskrimination de oplever i hverdagen. Da en oliesheik køber Bornholm og laver det til et ferieparadis kun for “shababs”, drager de sammen afsted til solskinsøen, men er det hele lidt for godt til at være sandt?

Til udskolingen og de ældste elever finder vi fortællinger om ungdomsliv, fordomme og hverdagen i forstæderne. Hvor kærlighed og venskab er bærende elementer. Den tyske film Solskin og beton er et råt og medrivende portræt af livet for en gruppe unge, der mod alle odds kæmper sig ud af trange kår og social arv. Power Ally foregår i Brazilien, hvor volleyballtalentet Sofia bliver nødt til at tage et svært valg, da hun opdager at hun er gravid. For hvad stiller man op som teenager i et land, hvor abort ikke er lovlig. Filmen er et livsbekræftende drama om sammenhold, venskab og om at stå sammen mod systemet.

Vi dykker også ned i de aktuelle temaer som racisme, migration og ønsket om en bedre tilværelse, der bliver udfoldet i filmene De uønskede, hvor den unge kvinde Haby, kæmper for retten til at blive anset som ligeværdige borgere i et system, der er gennemsyret af korruption og dobbeltmoral. I filmen Io Capitano, møder vi de to unge mennesker, Saydou og Moussa, der rejser fra Senegal imod deres familiers ønsker, gennem ørkenen i Niger og ind i Libyen. Her betaler de en umenneskelig pris undervejs, i håbet om en bedre tilværelse, på den anden side af Middelhavet.

Dette er blot et lille udpluk af programmet for den kommende sæson med film og dialog til næste skoleår, og der er meget mere at komme efter. Så tag med os på eventyr og fordyb dig i det helt nye program, som nu er offentliggjort her på hjemmesiden. Billetterne koster KUN 25 kr. pr. deltager – og enkelte steder er det gratis at deltage i herlighederne.

Rigtig god fornøjelse og vi ses ude i landets biografer til film og dialog, der bevæger!

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned