Mine tanker om praktikforløb hos Salaam // Liv Caroline Lindegaard

I forbindelse med min uddannelse på religionsvidenskab har foråret 2024 budt på et spændende praktikforløb hos Salaam Film & Dialog. Det har været enormt lærerigt og meningsfuldt at få indblik i, og være en del af Salaams arbejde med inklusion og flerkulturelle møder.

Jeg har som praktikant fra starten oplevet stor tillid fra mine kollegaer til at kunne varetage forskellige arbejdsopgaver selvstændigt, hvilket har gjort, at jeg hurtigt følte mig som en del af teamet hos Salaam. Som praktikant har jeg været tilknyttet både Salaam Filmfestival og Salaam Skole, hvilket har medført en masse forskellige og spændende arbejdsopgaver. I det daglige på kontoret har opgaverne stået på koordineringsarbejde i forbindelse med filmfestivalen og workshops ude på skolerne. Det har betydet, at jeg har været i kontakt med mange af Salaams dygtige og inspirerende oplægsholdere – både i forbindelse med koordineringen af arrangementerne og i forbindelse med oplægsholdernes evaluering af disse. Det har været spændende at høre deres oplevelser og tilbagemelding om de dialoger og refleksioner, filmen og oplægget har sat i gang hos eleverne.

En arbejdsuge hos Salaam er sjældent ens, og nogle dage har jeg knap været inde på kontoret. F.eks. begyndte min anden arbejdsdag som praktikant kl. 10.00 i Empire Bio, hvor jeg skulle deltage i et filmfestival-arrangement. Her mødte jeg op sammen med en masse 7. klasseselever fra forskellige skoler og deres lærere, som skulle se ‘Vejen over bjergene’ med tilknyttet Salaam oplæg af Tarek Kelani. At opleve elevernes nysgerrighed og interesse, når oplægsholderen knytter sine personlige historier på filmens tema, gør det tydeligt, hvad det er, Salaams metode med film og dialog kan.

Derudover har jeg haft opgaver såsom at skrive undervisningsmaterialer, blogindlæg og reportager fra arrangementerne, lavet filmresearch, haft kontakt med skoler og biografer og lavet SoMe materiale. Jeg har også været med oplægsholderne ude at afvikle nogle af film- og dialogarrangementerne i biograferne og været med til workshops på skolerne, hvor jeg i den forbindelse har lavet små interviews med eleverne om deres oplevelser af dialogarrangementerne. Dertil har jeg også deltaget i afvikling af nogle af Salaams andre arrangementer, som da vi havde filmaften-arrangementer for beboere og lokale i Haraldsgadekvarteret med fællesspisning, film og dialog.

Forårets arbejde på Salaam har desuden bestået i at planlægge næste sæsons filmfestivalprogram. Jeg er som praktikant blevet inddraget i filmresearch, hvilket har budt på en masse filmoplevelser i biografen, bl.a. i forbindelse med årets CPH:DOX festival eller da hele kontoret tog på fællestur i biografen og efterfølgende spiste aftensmad sammen, hvor vi diskuterede filmens potentiale til filmfestivalen. I det hele taget har det været fedt at arbejde et sted, hvor man arbejder med film som kreativt formidlingsmedie, og hvor der bliver taget kritisk stilling til films nuanceringer og fremstillinger – eller mangel på samme – af minoritetsperspektiver. 

Da jeg i forbindelse med mit studie har arbejdet med minoritetsperspektiver og strukturel ulighed, har det været helt oplagt og også enormt meningsfuldt at være en del af en organisation, der arbejder for at starte samtaler og refleksioner hos børn og unge om inklusion, repræsentation og kulturmøder. Derudover har det været lærerigt og rart at være en del af det søde og dygtige hold hos Salaam.

Mange gange tak for denne gang og på gensyn!

//Liv Caroline Lindegaard, praktikant hos Salaam Film & Dialog, foråret 2024

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned