Vi løfter snart sløret for festivalprogrammet 2023/24

Sommeren nærmer sig med hastige skridt. Og her på Salaam-kontoret betydet det, at vi inden længe kan præsentere programmet for Salaam Filmfestival 2023/24. De sidste par måneder er nemlig gået med at strikke et super spændende program sammen, som vi glæder os meget til at dele med jer! På billedet til venstre ses programmets flotte forside.

Bookingen af filmvisningerne åbner i slutningen af maj. Men hold øje her på hjemmesiden, hvor vi meget snart vil kunne løfte sløret for resten af programmet. Herudover lander programmerne på skolerne i uge 23-26. Kan I ikke vente helt så længe, kan I herunder få et lille sneak peek på indholdet af programmet:


GLÆD JER TIL NYE SPÆNDENDE FILM

Foto: Louise Leth

En af de film, som I vil kunne opleve på festivallen er: “SE MIG SOM JEG ER”. I filmen møder vi 15-årige Rima Ali, der drømmer om at kunne de ting, hendes jævnaldrende kan. Men drømmene kan være svære at realisere, når man har en autismediagnose. Det går mere og mere op for Rima, at hun må stå ved sig selv og finde sin egen vej. Rimas mor, Fatme, er hendes evige støtte. Hun har fulgt Rima overalt gennem hele hendes liv. Rima og hendes storesøster Soad er også tæt knyttede. Men Soad er blevet voksen og skal nu giftes og flytte hjemmefra. Da Rima nærmer sig sin 18-års fødselsdag, må hun langsomt lære at blive mere selvstændig og finde ud af, hvor hendes særlige styrker er.

Foto: Angel Films

En anden film vi har på programmet er: “Hvor er Anne Frank”. ‘Jeg håber, jeg vil kunne betro dig alt det, som jeg aldrig før har kunnet betro til nogen’ skrev den 13-årige Anne Frank til sin fantasiven Kitty i sin dagbog i 1942. En aften i nutidens Holland træder Kitty spillevende ud af Anne Franks dagbog i denne smukke animationsfilm. Kitty forstår ikke, hvor Anne er blevet af. Hun kan se hendes navn overalt, og hun beslutter, at hun vil finde sin bedste ven. Kitty begiver sig ud i den moderne verden for at lede efter Anne. En rejse der byder på magi, nye venskaber og en påmindelse om, hvorfor Anne Franks historie stadig er relevant i dag.


MØD VORES NYE OPLÆGSHOLDERE

Alma-Zeelia er ny oplægsholder hos Salaam Filmfestival. Til dagligt studerer Alma antropologi på Københavns Universitet og har en særlig interesse for anvendelsen af audiovisuelle medier i det etnografiske arbejde.

Hun er afrodansker med en mor fra Danmark og en far fra Guinea-Bissau og er særligt interesseret i det flerkulturelle møde og de erfaringer man får gennem at bevæge sig mellem forskellige kulturer og sociale felter.

Jacob er vores anden nye oplægsholder på Salaam Filmfestival. Udover at være oplægsholder på Salaam Filmfestival, er Jacob også tilknyttet Salaams Skoles workshop om ‘Køn, seksualitet og rettigheder’. Jacob valgte at blive oplægsholder hos Salaam, fordi han var nysgerrig på alt med identitet, kreativ formidling og brobygning.


Vi glæder os meget til at kunne præsentere det samlede program for jer. Stay tuned!

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned