Salaam anbefaler // Kulturnatten 2022

Fredag d. 14. oktober løber Kulturnatten 2022 af stablen. Kulturnatten har siden 1993 været en af Københavns mest afholdte og velbesøgte endags kulturbegivenheder, som har fundet sted på dagen, hvor landets skoler går på efterårsferie. Kulturnatten er en festlig aften, hvor hele byens kulturliv smelter sammen og åbner sig til glæde og inspiration for os alle. Her åbner mere end 250 museer, teatre, biblioteker, kirker, ministerier, parker og pladser over hele byen dørene for interesserede gæster, til spændende arrangementer. Hos Salaam Film og Dialog har vi her samlet vores bud på, hvilke arrangementer som du bare ikke må gå glip af.

Foto: Mathias Grandjean

Fællessang for flygtninge

Mellemfolkeligt Samvirke inviterer, traditionen tro, til fællessang for sammenhold og solidaritet i vores hyggelige gård på Fælledvej midt på Nørrebro. I 2022 vil der blive sunget for flygtninges rettigheder. Herudover vil herboende ukrainere og syrere fra asylcentrene blive inviteret med for at vise det Danmark vi kender med sammenhold og hjerterum. Der bliver uddelt sanghæfter, tændt op i bålfadene og der kan købes grøn mad og lækre drikkevarer. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00
Hvor: Mellemfolkeligt Samvirke, Fælledvej 12, 2200 København N


Visning af afgangsfilm fra Den Danske Filmskole i Valby Kino

Se de nye stjerneskud udfolde sig, når Valby Kino på Kulturnatten inviterer til visning af afgangsfilm fra Den Danske Filmskole. Den Danske Filmskole har uddannet de fleste af tidens berømte danske instruktører, fotografer, klippere og tonemestre. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00
Hvor: Valby Kino, Gl. Jernbanevej 40 1, 2500 Valby


Filmaktiviteter for hele familien i Cinemateket

Cinemateket slår, traditionen tro, dørene op til en aften med helt unikke filmaktiviteter for hele familien og spændende foredrag. B.la. vil I kunne opleve Peter Belli og søn Michel Belli med band ’Den Syvende Søn’, som varmer op før sing along på det ikoniske værk ’Bennys Badekar’. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00
Hvor: Cinemateket – Det Danske Filminstitut, Gothersgade 55, 1123 København K


Interaktivt menneskeligt bibliotek på UWC

UWC er en global uddannelsesbevægelse, der forener mennesker, nationer og kulturer gennem uddannelse, for at fremme fred og en bæredygtig fremtid. I dag har UWC 18 skoler fordelt på 4 kontinenter, lige fra Costa Rica til Japan. Deltagere på kulturnatten kan se frem til at opleve et interaktivt menneskeligt bibliotek, hvor UWC-alumner deler unikke fortællinger om spændende, svære eller ekstraordinære kulturmøder. Her er både plads til bare at lytte, samt stille alle de spørgsmål, der kan opstå. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00
Hvor: UWC Danmark, Farvergade 27B, 1463 København K


Bliv klogere på Grønland, Island og Færøerne

Det Grønlandske Hus:
Det Grønlandske Hus i København åbner op for et fantastisk program pakket med grønlandsk kunst og kultur. Oplev særudstillingen “Blandt grønlændere i Danmark”, som fokuserer på identitet og migration. Udstillingen er baseret på mere end 20 timers interviews med 11 grønlændere i Danmark. Ovenpå kan du opleve 15 af Bolatta Silis-Høeghs værker, som hun eksklusivt selv har udvalgt. Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at blive klogere på grønlandsk kultur. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00
Hvor: Det Grønlandske Hus i København, Løvstræde 6, 1152 København K

Det Færøske Hus i København:
Oplev en bred variation af den alsidige færøske kultur i vores blå hus. Få en smagsprøve på færøsk kunst, musik og kultur, drikkevarer og mad og meget mere. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00
Hvor: Det Færøske Hus i København, Vesterbrogade 17 A, 1620 København V

Nordatlantens Brygge:
Hver time kan man få en rundvisning i husets to udstillinger, “Atlantikumi” (med værker af Pia Arke, Jessie Kleeman og Jeanette Ehlers), og “Erindringens overflade” (med værker af islandske Guðrún Árnadóttir) – samt i pakhusets historie, hvor fokus er på handelsrelationerne landene i Nordatlanten imellem. I caféen kan man købe islandske vafler og tørfisk som man kan skylle ned med en færøsk øl, eller prøve den spektakulære grønlandske kaffe med nordlys. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00
Hvor: Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København K


Oplev Dansk Jødisk Museum

Dansk Jødisk Museum rejser en løvhytte og inviterer indenfor i hytten på forpladsen for at fortælle om den danske, jødiske og ikke mindst københavnske markering af højtiden sukkot gennem 400 år. Til kulturnatten kan du smage på historien. Der vil være smagsprøver på museets produkter – øl, the, chokolade og andet, der vil levendegøre traditionen om at spise sammen i sukkahen under højtiden. Efter lidt at spise og drikke kan du på egen hånd gå på opdagelse i tre nye udstillinger. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00
Hvor: Dansk Jødisk Museum, Proviantpassagen 6, 1218 København K


Få uforglemmelige moske-oplevelser!

Iman Ali Moskeen:
På Nørrebro i den nordvestlige del af København ligger Imam Ali Moskeen med sine 32 meter høje minareter og turkise kuppel. Du har nu muligheden for at få et smugkig ind i en stormoske i Danmark og hverdagen bag livet i moskeen og de mange unikke, spirituelle programmer. Kom med foran, omkring og bagved moskeen og oplev, hvordan moskeen gør hele oplevelsen til noget særligt! Alle er velkomne – store såvel som små! Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00
Hvor: Imam Ali Moske, Vibevej 25-27, 2400 København NV

Dansk Islamisk Center:
Dansk Islamisk Center inviterer dig til at besøge en moske, hvor du kan få et indblik i islam og muslimsk kultur. Lækre snacks og søde sager fra Mellemøsten og Asien kan købes i moskeen. Herudover deltage i workshops med ‘arabisk kalligrafi’ og ‘henna’. For børn er der desuden ansigtsmaling, korte historier og popcorn. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00
Hvor: Dansk Islamisk Center, Bernhard Bangs Alle 23 1, 2000 Frederiksberg

Det islamiske trossamfund:
Her vil du kunne opleve en rundvisning i moskéen, få muligheder for at stille spørgsmål, besøge boder, der har med islamisk kultur at gøre samt få lidt lækkert at spise. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00
Hvor: Det Islamiske Trossamfund, Dortheavej 45, 2400 København NV


Koncert i Allehelgens Kirke

Allehelgens Kirke inviterer til koncerter, først med kirkens børnekor “Heavens Angels” og efterfølgende Alain Dodji Apaloo.
Alain er en herboende guitarist og sanger fra Togo i Vestafrika. Aftenens duokoncert bliver fyldt med Blues, roots og afrikansk musik. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00
Hvor: Allehelgens Kirke, Ungarnsgade 43, 2300 København S


Oplev diamantvejsbuddhistisk meditation

Buddhistisk Center København åbner dørene og giver dig mulighed for at se deres flotte udsmykkede center, samt deres nyligt indviede Stupa i haven. Hver halve time vil der være foredrag i deres meditationsrum, og det vil desuden være muligt at tage en snak med en af de mange brugere af centeret. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 00:00
Hvor: Buddhistisk Center København, Svanemøllevej 56, 2100 København Ø


Oplev Københavns synagoge i Krystalgade

Den store synagoge i Krystalgade har i mange år været en del af det københavnske bybillede – men hvordan ser den ud indvendig? Til Kulturnatten har du en unik mulighed for at opleve den storslåede og rigt udsmykkede synagoge, når Jødisk Informationscenter inviterer indenfor. Tag en ven under armen og besøg synagogen i Krystalgade, hvor I vil kunne høre oplæg om synagogen, den dansk-jødiske historie, jødiske traditioner og jødisk liv i dag. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00
Hvor:
 Synagogen i København, Krystalgade 12, 1172 København


En verden fri for vold mod kvinder og børn

Kom forbi Danner, hvor du vil kunne opleve en række miniforedrag á 15 minutters varighed. Se også den smukke fotoudstilling ‘Red min søster’. Få historien om grevindens ikoniske hus, der gennem mange år har lagt rum til kampen for kvinderettigheder og arbejdet med at bekæmpe vold mod kvinder og deres børn. Hør også om arbejdet på krisecenteret, om rådgivningstilbuddet “Sig det til nogen”, hvor kvinder, der ikke flytter på krisecenter, kan få hjælp, og om hvordan vi kan stoppe kvindedrab. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00
Hvor: Danner, Nansensgade 1, 1366 København K


Ukrainsk kunst og kultur rykker ind i Kulturministeriet

Kom og vær med til at fejre ukrainsk kunst og kultur i Kulturministeriet. På Kulturnatten forvandler vi vores gamle bygning ’Assistenthuset’, så du kan opleve ukrainsk kunst, nyde lidt ukrainsk mad og drikke og lytte til ukrainske toner i vores smukke gård. Du kan samtidig se ministerens kontor og flere af husets smukke mødelokaler. Læs mere her.

Tidspunkt: 18:00 – 23:00
Hvor: Kulturministeriet, Nybrogade 2, 1203 København K


Herfra ønskes I rigtig god fornøjelse til en forhåbentligt spændende og lærerig kulturnat.

// Maja Østerhaab Andersen, praktikant Salaam Film og Dialog

FacebookTwitterRedditEmailPrintFriendly

Salaam Film & Dialog
Vermundsgade 38E, 2.sal
2100 København Ø
CVR: 28164297
Tlf: 32 118 188 / 32 118 288
info@salaam.dk

BESTIL NYHEDSBREV

Vi sender ca. en gang per måned